Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Σχετικά με τις προσλήψεις Νοσηλευτών μέσω των "κυλιόμενων" πινάκων του ΑΣΕΠ.

Στην δικτυακή εφημερίδα Proslipsis.gr υπάρχει άρθρο σχετικά με την πρόσληψη νοσηλευτών μέσω των "κυλιόμενων" πινάκων του ΑΣΕΠ. Το άρθρο αναφέρει προσλήψεις 876 νοσηλευτών (574 Τεχνολογικής εκπαίδευσης και 302 Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), παραθέτοντας και σχετικό πίνακα κατανομής στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.
Εμείς με τη σειρά μας να επισημάνουμε ότι:
1). Δεν αναφέρεται πουθενά πότε θα ξεκινήσει και πότε θα τελειώσει η συγκεκριμένη διαδικασία(έχουμε χορτάσει από τις χιλιάδες των προσλήψεων του κ. Αβραμόπουλου) .
2). Οι "κυλιόμενοι" πίνακες συνεχώς μεταβάλλονται και ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα αντικειμενικότητας και διαφάνειας. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες από το ΑΣΕΠ αναφέρουν ότι αυτό δεν πρόκειται να εκδώσει πρόσκληση προς τους υποψηφίους ή να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της όλης διαδικασίας. Απλά, θα καλέσει με ταχυδρομική επιστολή τους επιλαχόντες προηγούμενων διαγωνισμών που κρίνονται διοριστέοι να αποδεχθούν ή όχι τη θέση τους.
3). Ο αναφερόμενος αριθμός νοσηλευτών είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες, αλλά και πολύ πίσω από τον αριθμό των συνταξιοδοτούμενων νοσηλευτών για το 2007.
4). Αν υλοποιηθεί (;) η πρόσληψη του αναφερόμενου αριθμού νοσηλευτών μέσα στο 2008, εξαντλούνται και τα προβλεπόμενα κονδύλια του προϋπολογισμού για το 2008 (10 εκατομ. ευρώ) και δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες προσλήψεις άλλης κατηγορίας προσωπικού μέσα στο συγκεκριμένο έτος.

Για να διαβάστε το συγκεκριμένο άρθρο πατήστε εδώ