Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.)
                                        Αθήνα, 11/05/2010
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

Με αφορμή το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατίθεται αυτή την εβδομάδα προς συζήτηση & ψήφιση στο Κοινοβούλιο, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολο Παπούλια αλλά και σε όλους τους Πολιτικούς Αρχηγούς, τους Βουλευτές όλων των κομμάτων αλλά και στους συναρμόδιους Υπουργούς αναφορικά με το δίκαιο αίτημα του Κλάδου μας για άμεση υπαγωγή στο θεσμό των Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Επισημαίνεται, ότι η τροποποίηση του Ασφαλιστικού χωρίς προηγούμενη μέριμνα για τη θεσμική θωράκιση του Νοσηλευτικού Κλάδου, επιτείνει ήδη δραματικά την υποστελέχωση των νοσοκομείων, καθώς οι όποιες προσλήψεις εξαγγέλλονται (χωρίς ακόμη να έχουν πραγματοποιηθεί), έχουν ήδη υπερκεραστεί από τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις του τελευταίου τριμήνου λόγω των αλλαγών που προμηνύονται.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αποδείξει στην πράξη πώς εννοεί την «κοινωνική δικαιοσύνη» αλλά και την πραγματική στήριξη του ΕΣΥ και των λειτουργών του, στην κρίσιμη αυτή χρονική συγκυρία.

                                                Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ