Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Αυτοί ξέρουν…


Η «συμμαχία των προθύμων» επισημοποίησε σήμερα την  «οικουμενική της συνεννόηση».Υπό τη σκέπη του προέδρου της Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ  επισημοποίησαν, πέρα από τις επί μέρους διαφοροποιήσεις τους,  την απόφασή τους να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα στη χώρα μας, να συμβάλλουν ο καθείς από την πλευρά του  στην επιτυχία της προσπάθειας που γίνεται στη χώρα  μας  για  μια  τεράστια ανακατανομή του πλούτου  από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους προς το κεφάλαιο και να   συμβάλλουν ώστε τη κρίση να την περάσουν αλώβητες όσο το δυνατόν οι «δυνάμεις της επιχειρηματικότητας» και τα κέρδη τους και να την επωμισθούν οι δυνάμεις της εργασίας.
Αυτό το χαρακτήρα  είχε  η σημερινή συνάντηση.
 «Ομοψυχία» , «εθνική συνεννόηση»  επιδίωκε για να αντιμετωπιστεί ο «εχθρός λαός».«Οικουμενική συνεννόηση» έβγαλε κατά τον Γ. Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ. Βέβαια εκείνος πρότεινε και «οικουμενική κυβέρνηση» αλλά δεν του βγήκε .Απλά δεν «ωρίμασαν» ακόμα οι συνθήκες. Αλλά που ξέρεις; Καλοκαίρι  έρχεται, ζέστη θα κάνει , ηλιοφάνεια θα υπάρχει, είναι η περίοδος που ωριμάζουν πολλά «φρούτα».
Από την άποψη αυτή είναι κατά την άποψή μας ορθότατη η απόφαση των κομμάτων της κοινοβουλευτικής αριστεράς να μη μετάσχουν σε ένα τέτοιο «αρραβώνα».
Η σύσκεψη όμως αυτή κατέδειξε και κάτι άλλο. Οι δυνάμεις του συστήματος, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου  στη χώρα μας συντονίζονται, συνασπίζονται.
Αυτοί ξέρουν…
Οι δυνάμεις που τους αντιμάχονται τι κάνουν ;