Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Αυθαιρεσίες

Ριζάρη 13, 11634 Αθήνα, Τηλ
Την  Τρίτη 11 Μάη η γενική συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου Κατερίνης αποφάσισε ότι δε θα δεχτεί περικοπές στα ήδη οριακά προγράμματα εφημεριών στα οποία ως μαθητευόμενος μάγος ο νέος διοικητής του ΓΝ Κατερίνης "έβαλε χέρι", εισάγοντας -με τη βοήθεια του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας- παγκόσμιες πρωτοτυπίες
 Η αγανάκτηση των γιατρών οδήγησε σε μια άμεση παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή, με αίτημα να πάρει πίσω τα περικομένα προγράμματα εφημεριών, είτε αλλιώς να δώσει "εντέλλεσθε" αναλαμβάνοντας και την ευθύνη για ό,τι ήθελε συμβεί.
Σχετικά δημοσιεύματα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.

Η Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής και η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής απέστειλαν στην υπουργό Υγείας την παρακάτω επιστολή:
Κυρία Υπουργέ.  
 Αφού σας ευχαριστήσουμε και εγγράφως για την κατανόηση που επιδείξατε κατά τη συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, θέλουμε να σας αναφέρουμε ότι αποφασίσαμε να καταγγείλουμε απευθείας σε εσάς τα έκτροπα που συμβαίνουν σε κάθε νοσοκομείο στην προσπάθεια μας να σας πείσουμε να μας απαλλάξετε το γρηγορότερο από αυτά.
Λοιπόν «πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις»: Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης παρενέβη αλλάζοντας την τελευταία μέρα του μηνός Απριλίου όλα τα προγράμματα εφημεριών των κλινικών και των Κέντρων Υγείας. Ειδικά δε για τους ειδικευομένους Γενικής Ιατρικής αποφάσισε ότι αυτοί θα εφημερεύουν στα Κέντρα Υγείας μόνο Σαββάτο και Κυριακή. Όταν το συγκεντρωμένο πλήθος  της Γενικής Συνέλευσης των ιατρών διαμαρτυρήθηκε έντονα, αυτός απάντησε: «κάντε το για ένα μήνα» και στην απορία των ιατρών για το τι σημαίνει αυτό, απάντησε επί λέξει, μπροστά στους ιατρούς και στα ΜΜΕ: «Θα δω αν θα πεθάνουν 4-5 ασθενείς και μετά θα αποφασίσω».
Σήμερα ομόφωνα το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου αποφάσισε να τηρήσει τα αρχικά προγράμματα αγνοώντας τις εντολές του.
Εμείς καταδικάζουμε αυτή τη φασιστική νοοτροπία και ζητάμε  την άμεση παρέμβασή σας.