Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Και ηλικιακό όριο βάζει η κυβέρνηση για την χορήγηση των επιδομάτων εορτών και αδείας στους συνταξιούχους!


Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο (κλικ εδώ) για την χορήγηση των επιδομάτων αυτών, που κατατέθηκε στη Βουλή:

Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας που καταβάλλεται σε όλους τους συνταξιούχους, από το δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας ασφάλισης, καθορίζεται στο ύψος των 400 ευρώ για το επίδομα Χριστουγέννων και 200 ευρώ για το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας αντίστοιχα.
 Στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης δεν εμπίπτουν οι ασφαλισμένοι
στον ΟΓΑ. Για την χορήγηση των επιδομάτων αυτών τίθενται δύο
περιορισμοί:
α) Ο δικαιούχος να έχει υπερβεί το 60ο έτος της ηλικίας του. Από τον περιορισμό αυτό εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν πολεμική σύνταξη, ή σύνταξη λόγω ανικανότητας ή αναπηρίας ή έχουν συνταξιοδοτηθεί αναγκαστικά δυνάμει ειδικών διατάξεων , καθώς και οι δικαιούχοι εκ μεταβιβάσεως εφόσον είτε δεν έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους και εάν σπουδάζουν το 24ο της ηλικίας τους, είτε είναι ανίκανοι για άσκηση οποιουδήποτε βιοποριστικού επαγγέλματός σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67%.
β) Να μην υπερβαίνει η σύνταξή τους το ποσό των 2.500 ευρώ κατά μήνα. Αν υπερβαίνει το ύψος αυτό περικόπτονται αναλόγως και τα επιδόματα δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.