Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ουδέν κρυπτόν...


Είχαμε γράψει για τα επικοινωνιακά παιχνίδια που έπαιζε η κυβέρνηση (κλικ εδώ και εδώ), στην προσπάθειά της να εμφανίσει μια από τα πριν καταληγμένη  και συμφωνημένη "ιστορία" ( το νέο εργασιακό μεσαίωνα), σαν αποτέλεσμα  μαχών και αντιστάσεων που έδωσε . 
Έτσι παρουσίασε και την υπόθεση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Διαβάστε ένα δημοσίευμα από την ιστοσελίδα antinews:
Είπαν ψέματα για τον 13ο και 14ο μισθό
Στο προσκήνιο οι επικοινωνιακές απάτες της κυβέρνησης  και κυρίως η φοβική τακτική που ακολούθησε όλες αυτές τις ημέρες για να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους προκειμένου να δεχθούν ευκολότερα το χθεσινό σκληρό πακέτο μέτρων.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Δανός εκπρόσωπος ΔΝΤ Πωλ Τόμσεν αποκάλυψε ότι ποτέ δεν τέθηκε στις διαπραγματεύσεις με τον κ. Παπακωνσταντίνου η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα (!!!)
Όπως  γράψαμε χθες (http://www.antinews.gr/?p=43447) το κόλπο ήταν από την αρχή στημένο. Η συμφωνία είχε κλείσει από την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή αλλά σκοπίμως άφηναν να διαρρεύσει ότι δίνουν σκληρή μάχη για τον ιδιωτικό τομέα. Μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: Και ήρωες που αντιστάθηκαν στο ΔΝΤ και πιο φιλολαϊκοί αφού δεν αποτέλειωσαν τους εργαζόμενους.
Κατά τα άλλα, αποκαλύπτεται και ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος. Γι αυτό έλεγε κάθε ημέρα ότι «θα παραιτηθεί αν κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός. Ήξερε ότι δεν είχε καν τεθεί το θέμα.
Πέρα από την πολιτική διάσταση του θέματος (τι κάνει η αντιπολίτευση;) είναι ντροπή για την κυβέρνηση να διαρρέει ψέματα και να τρομοκρατεί τον κόσμο