Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Να μη διαχειριστούμε τη μιζέρια των ελάχιστων κονδυλίων των εφημεριών.





Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα (κλικ εδώ) ότι παρά την ύπαρξη συγκεκριμένων αποφάσεων και προτάσεων του Επιστημονικού Συμβουλίου στο Νοσοκομείο Πρέβεζας , αυτές δεν υιοθετήθηκαν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η Διοίκηση πιστή στη διαχείριση των υπαρχόντων κονδυλίων, από τη μια δεν υιοθετεί τις προτάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και από την άλλη προσπαθεί να διαχειριστεί τα κονδύλια σύμφωνα με τις δικές της εκτιμήσεις και προτεραιότητες.

Αργά ή γρήγορα όμως αυτό θα οδηγήσει σε αδιέξοδα.

Ηδη η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου απέστειλε εξώδικο προς τη Διοίκηση

Μάλιστα το πρόβλημα θα συνεχίσει να επιτείνεται όσο το Νοσοκομείο θα ενισχύεται με επιπλέον, έστω και επικουρικούς, γιατρούς καθώς η "πίτα" θα μοιράζεται σε όλο και περισσότερο κόσμο.

Αυτο όμως δεν μπορεί να οδηγεί σε προτάσεις "καλύτερης" διαχείρισης της μιζέριας των κονδυλίων.Δηλαδή σε προτάσεις να "μοιράσουμε" το χρήμα καλύτερα.


Μόνη λύση είναι η συνολική και ανειρήνευτη πάλη για για ένα πραγματικά δημόσιο ΕΣΥ αντάξιο των προσδοκιών του λαού μας , η πάλη για αξιοπρεπείς βασικούς μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, η πάλη για μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ όλων των απαιτούμενων κατηγοριών και ειδικοτήτων εργαζομένων, η πάλη για ανθρώπινα ωράρια εργασίας .

Τα προβλήματα του ΕΣΥ είναι διαχρονικά και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες γι αυτό κυρίως και στα δυο κόμματα εξουσίας που εναλάσσονται στην κυβέρνηση και καθορίζουν τις ασκούμενες πολιτικές στο χώρο της Υγείας, αλλά και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες και στους ίδιους τους εργαζόμενους ( με την έννοια πως αποδέχονται τα κακώς κείμενα).



Ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν ήταν καλά.


... και έχει σημασία όμως όταν μιλάμε για αγώνες να... συμμετέχουμε και σε αυτούς.

....και όπως έγραψε και κάποιος φίλος θέλουμε ...ΚΑΘΑΡΟΥΣ αγώνες .