Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Διεύρυνση της ιατρικής κάλυψης του πληθυσμού στις ΗΠΑ ζητούν οι Αμερικανοί Γιατροί.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο The New England Journal of Medicine (κλικ εδώ) , η μεγάλη πλειοψηφία των αμερικανών γιατρών τασσεται υπέρ της εισαγωγής μιας μορφής δημόσιας ιατρικής περίθαλψης, παράλληλα με την ιδιωτική, ώστε να διευρυνθεί η ιατρική κάλυψη του πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα το 62,9% των γιατρών που ρωτήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα τάχθηκαν υπέρ μιας δημόσιας σε συνδυασμό με την ιδιωτική ιατρική περίθαλψη, έναντι του 27,3% που τάχθηκε υπέρ της αποκλειστικά ιδιωτικής περίθαλψης και του 9,6% και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος ιατρικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή σήμερα στις ΗΠΑ 47 εκατομμύρια Αμερικανοί, δηλαδή το 15% του πληθυσμού, στερούνται κάποια στιγμή παντελώς ιατρικής κάλυψης, γεγονός που καθιστά τις ΗΠΑ τη μόνη μεγάλη και ανεπτυγμένη βιομηχανικά χώρα που στερείται ενός συστήματος ιατρικής περίθαλψης που καλύπτει το σύνολο του πληθυσμού.

Όταν στην μητρόπολη του Καπιταλισμού ακούγονται τέτοιες φωνές , στην Ελλάδα οι "ιεροκήρυκες" του φιλελευθερισμού προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να διαλύσουν ό,τι τέλος πάντων απέμεινε από το δημόσιο ΕΣΥ.