Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Σε επίσχεση εργασίας από Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου οι Νοσοκομειακοί Ιατροί της Αχαϊας.

Με ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Στάθης Τερζής και ο Γραμματέας Κώστας Γιαννάκενας, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας μας ενημερώνει για τα παρακάτω:

Mετά την σημερινή μας παράσταση στην έδρα του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Πάτρα και εν συνεχεία στην Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. η κατάσταση έχει ως εξής:

  • Τα υπάρχοντα κονδύλια δεν επαρκούν για την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών
  • Δεν είναι εφικτή η πληρωμή αφού δεν έχει αποδεσμευτεί το 100% των κονδυλίων για το 2ο τετράμηνο του έτους.
  • Δεν έχουν εγκριθεί επίσης τα κονδύλια για το 3ο τετράμηνο οπότε δεν υπάρχει καμιά εγγύηση πληρωμής εφημεριών από Σεπτέμβριο και μετά.
  • Δημιουργείται επιπλέον πρόβλημα λόγω υπερβάσεων των δεδουλευμένων εφημεριών άνω των 7 – χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι με τις υπάρχουσες τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό οι υπερβάσεις αυτές είναι επιβεβλημένες αλλιώς πολλές κλινικές θα έπρεπε να «κλείσουν» την εφημερία τους.

Για τους λόγους αυτούς και υλοποιώντας την απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, η Ε.Ι.Ν.Α. καλεί όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε επίσχεση εργασίας από αύριο Τετάρτη 23/9/2009 και μέχρι καταβολής των δεδουλευμένων μας.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της 6ης Υ.Πε. αύριο, Τετάρτη 23/9/2009.

Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 24/9/2009 (ώρα 9.00 π.μ. στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΠ) για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.