Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Η επόμενη μέρα. Μόνη άμεση λύση η ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος των εργαζομένων.

Οργουελικό τοπίο ετοιμάζουν τα κόμματα του κεφαλαίου την επόμενη μέρα των εκλογών για τούς εργαζόμενους.

Πιο ωμός ο Καραμανλής θέτει υποθήκες για το μέλλον,καθώς βγαίνει πρώτος και εξαγγέλλει κυνικά στη ΔΕΘ ακόμα πιο άγρια λιτότητα και μια ομοβροντία αντιλαϊκών μέτρων. Η ομιλία του στη ΔΕΘ αποτέλεσε μια «έξοδο Μεσολογγίου», δηλώνοντας στην αστική τάξη της χώρα μας ότι είναι παρών.

Αφήνει τον Γ. Παπανδρέου να γενικολογεί και είναι σίγουρο ότι τον περιμένει στη γωνιά καθώς μετά τις εκλογές και εφόσον το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση, είναι σίγουρο ότι θα βαδίσει στον ίδιο δρόμο που προδιαγράφει ο Καραμανλής. Αυτό επιτάσσουν οι Βρυξέλες που στο όνομά τους ομνύουν και τα δυο κόμματα. Αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου.Όποιο από τα δυο κόμματα ξεστρατίσει από τις προδιαγραφές του ή αδυνατεί να ελέγξει ή να ενσωματώσει τη λαϊκή αντίδραση θα το φάει η «μαρμάγκα» και η …παράγκα..


Αυτή τη φορά φαίνεται ότι το ντόπιο κεφάλαιο δίνει στο ΠΑΣΟΚ την ευκαιρία να κυβερνήσει και να προσπαθήσει να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα ,επιχειρώντας ταυτόχρονα να ενσωματώσει και να ευνουχίσει, με τις ικανότητες που αυτό έχει και με τον τρόπο που αυτό ξέρει, τις αναπόφευκτες αντιδράσεις των εργαζομένων.


Στο κίνημα των εργαζομένων μια μόνο λύση απομένει.

Η γρήγορη ανασύνταξη σε ταξική βάση και η άμεση οργάνωση όχι της άμυνας αλλά της πλήρους επίθεσης.

Μόνο αντίπαλο δέος για το κεφάλαιο , οι ανυποχώρητοι ταξικοί αγώνες των εργαζομένων.