Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Κρεσσέντο κυβερνητικής αναξιοπιστίας στο ζήτημα των εφημεριών των γιατρών

Από την ιστοσελίδα Ygeianet

Ενώ διανύουμε πλέον το 3ο τετράμηνο και λογικά οι εφημερίες του 2ου τετραμήνου θα έπρεπε να είχαν ενταλματοποιηθεί συμβαίνει το εξής οξύμωρο: ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Λέγκας συνεχίζει να αδιαφορεί προκλητικά και έχει αποδεσμεύμένο μόνον το 75% του κονδυλίου, ενώ το υπόλοιπο 25% του κονδυλίου εφημεριών 2ου τετραμήνου είναι δεσμευμένο. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου να αδυνατούν να ελέγξουν και να ενταλματοποιήσουν εφημερίες Αυγούστου και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και του Ιουλίου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο υπογράφων με το Γενικό Λογιστήριο όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν πλήρως τα παραπάνω, αλλά και διαπιστώσαμε την απόγνωση των υπαλλήλων του ΓΛΚ, οι οποίοι δέχονται πιέσεις απ΄ όλη τη χώρα αδυναντώντας να ανταποκριθούν, αφού ο φέρελπις Υφυπουργός πεισματικά δεν υπογράφει τίποτα που έχει σχέση με εφημερίες.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Υγείας κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλυβα, καλώντας με έγγραφο τα Νοσοκομεία να μην περικόπτουν εφημερίες, ενώ είναι γνωστό ότι η περικοπή γίνεται από τις ΥΔΕ και τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μάλιστα το έγγραφο εξυπονοεί ότι περικοπή θα γίνεται μόνο σε υπέρβαση του συνταγματικού πλαφόν και όχι του πλαφόν Αρεοπαγίτη.

Τέλος σημειώνουμε ότι ούτε τα συμπληρωματικά κονδύλια, ούτε και τα κονδύλια 3ου τετραμήνου εφημεριών έχουν μέχρι σήμερα υπογραφεί.

Δημήτρης Βαρνάβας