Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

Ιουλιανού 42-46 Αθήνα, 08/09/2009
τ.κ.10434 Αθήνα
τηλ: 2108234914 Αρ. Πρωτ.:
fax: 2108234916
κιν: 6936557550 Προς:- Πρωτοβάθμια Σωματεία Νοσηλευτικού Προσωπικού

ΘΕΜΑ: ¨ Γνωμοδότηση Ν.Σ.Κ. 107/2009¨

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού ενημερώνει το σύνολο των Νοσηλευτών της χώρας αναφορικά με καταγγελίες που καταφθάνουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, και αναφέρουν ότι Δικαστικοί Επιμελητές επιδίδουν εξώδικα της Ε.Ν.Ε. σε συναδέλφους που υπηρετούν σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, σχετικά με τη μη εγγραφή τους ή ανανέωση της σ’ αυτήν.

Η θέση της ΠΑΣΟΝΟΠ επί του συγκεκριμένου ζητήματος, είναι πάγια και έχει δημοσιοποιηθεί εξ αρχής: Θεωρούμε πως όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να εγγραφούν και να ανανεώνουν την εγγραφή τους στην Ε.Ν.Ε. προκειμένου να έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Θεωρούμε πως το σημερινό Δ.Σ. του Οργάνου έχει αποτύχει στην εκτέλεση των καθηκόντων του, και φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την άσχημη εικόνα που έχει η Ε.Ν.Ε. στο Σώμα των Νοσηλευτών της χώρας. Επιπροσθέτως, σειρά άστοχων ενεργειών του σημερινού Δ.Σ. όπως η άρνηση εκτέλεσης Εισαγγελικής Παραγγελίας της ΠΑΣΟΝΟΠ σχετικά με κοινοποίηση του οικονομικού απολογισμού του ΝΠΔΔ, ή η προώθηση ενός αμφιβόλου αξιοπιστίας και νομιμότητας μεταπτυχιακού προγράμματος γνωστού και ως «μεταπτυχιακό του Καματερού», δημιούργησαν πολλά σκοτεινά σημεία ως προς τον τρόπο λειτουργίας του Οργάνου.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως η Ε.Ν.Ε. θα πρέπει να παραδοθεί ως λάφυρο στα χέρια ορισμένων, και προπάντων στα χέρια αυτών, που σήμερα διαχειρίζονται την τύχη της. Και οι οποίοι μπορούν εύκολα να ελέγξουν τις επόμενες εκλογικές διαδικασίες του Οργάνου, σε λιγότερο από ένα χρόνο, με τη συμμετοχή ενός πολύ μικρού αριθμού κατευθυνόμενων συναδέλφων.

Επί του συγκεκριμένου θέματος , σχετικά με τις απειλές που εξακοντίζει η σημερινή Διοίκηση της Ε.Ν.Ε. στο σύνολο των συναδέλφων, αλλά και επί σειράς εγγράφων που αποστέλλει στα Νοσοκομεία όλης της χώρας επιχειρώντας να παρέμβει σε ζητήματα υπηρεσιακών μεταβολών όπως κρίσεις μετατάξεις κ.τ.λ., η ΠΑΣΟΝΟΠ με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξασφάλισε για λογαριασμό των μελών της πριν από περίπου δύο χρόνια, σας αποκάλυψε πως τίποτε απ’ αυτά δεν ισχύει.

Σήμερα, είμαστε σε θέση να κοινοποιήσουμε την υπ’ αριθμ. 107/2009 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (κλικ εδώ), όπως αυτή έγινε δεκτή από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου καταρρίπτονται πανηγυρικά οι όποιες απειλές και αιτιάσεις του σημερινού Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε. Σημειώνεται, πως η παρούσα Γνωμοδότηση είναι οριστική και δεν εφεσιβάλλεται.

Παρακαλούμε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Νοσηλευτικού Προσωπικού να ενημερώσουν τα μέλη τους, αλλά και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων ευθύνης τους.

Για την ΕΕ ΠΑΣΟΝΟΠ

Ο Πρόεδρος
Ι. Γ. Καναβός
Ο Γ. Γραμματέας
Τ. Πατηνέας