Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΣΩΜΑΤΕΙΟ STAGE ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H προσωρινή διοίκηση του Σωματείου έδωσε συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 19 Φεβρουαρίου 2009:
Οι απασχολούμενοι σε προγράμματα STAGE προβήκαμε στην ίδρυση σωματείου για να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Προς μεγάλη μας έκπληξη, υπήρξε τεράστια ανταπόκριση από όλη την Ελλάδα παρ’ολες τις πιέσεις που δέχονται πολλοί και ιδιαίτερα από την κεντρική διοίκηση. Δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα καθημερινά, από παιδιά που εργάζονται κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, τα οποία μας μεταβιβάζουν τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχίες τους. Σε λίγους μήνες λήγουν οι συμβάσεις των περισσοτέρων από εμάς και πλέον το μέλλον μας είναι αβέβαιο.
Ηδη η Υπουργός Απασχόλησης κ. Πετραλιά ανακοίνωσε την πρόσληψη 60.000 επιδοτούμενων ανέργων , από τους οποίους οι 20.000 θα απασχοληθούν στoυς Δήμους. Αυτό είναι ένα τραγελαφικό φαινόμενο, διότι με αυτό τον τρόπο όλα τα άτομα που ήδη απασχολούνται σε προγράμματα STAGE θα βρεθούν στο δρόμο άνεργοι και θα αντικατασταθούν από άλλα άτομα. Μιλάμε ξεκάθαρα για ένα φαινόμενο ανακύκλωσης της ανεργίας.
Εάν υποτίθεται ότι διαμέσου αυτού του προγράμματος αποκτήσαμε εργασιακή εμπειρία, ώστε να βγούμε στην αγορά εργασίας και να διεκδικήσουμε καλύτερες θέσεις το μόνο που γίνεται είναι ότι για 18 μήνες ενώ είμαστε παραγωγικοί και χρήσιμοι και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, λήγει η σύμβασή μας και μας δίνουν εισιτήριο για το δρόμο της ανεργίας, ακριβώς τη στιγμή που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τη πόρτα της χώρας μας και υπάρχει ραγδαία αύξηση της ανεργίας.
Γι’αυτό όλοι εμείς αποφασίσαμε να αγωνιστούμε και ζητάμε :
Ανανέωση των συμβάσεών μας
Ασφάλιση και ένσημα για συνταξιοδότηση.
Εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στο μισθολόγιο.

Τις προσεχείς μέρες , το σωματείο μας θα ζητήσει συναντήσεις για συζήτηση των αιτημάτων μας, με πολιτικά κόμματα και υπουργεία. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση , θα προχωρήσουμε σε μαζικές κινητοποιήσεις όπως συγκέντρωση στην Πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών.
Μόνο αν αγωνιστούμε ομαδικά , μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα.
Είμαστε η μόνη γενιά που το μέλλον μας είναι να ζήσουμε χειρότερα από τους γονείς μας και αυτό πρέπει να ανατραπεί.




Το ιστολόγιο των εργαζομένων με προγράμματα stage μπορέιτε να το δείτε εδώ