Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Όπου νά 'ναι... έρχονται!

Δεν θα ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια μεταφοράς ασθενούς με το ΕΚΑΒ.

Ο λογος είναι ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα τις ακριβείς λεπτομέρειες του περιστατικού.

θα ασχοληθούμε όμως με μια ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Τι λέει λοιπόν η ανακοίνωση:

Εξάλλου, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με το περιστατικό της Θεσσαλονίκης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Υλικά υπήρχαν και υπάρχουν. Αναλώσιμα προϊόντα για τη λειτουργία των απινιδωτών υπάρχουν και σε σημαντικές ποσότητες (στοκ ασφαλείας) στις κεντρικές αποθήκες του ΕΚΑΒ στην Αθήνα αλλά και σε όλα τα παραρτήματα της Περιφέρειας. Επιπλέον υπάρχουν υποχρεωτικά σε όλες τις αποθήκες ποσότητες-στοκ ασφαλείας. Οι αποθήκες του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης είχαν παραγγείλει τα αναλώσιμα από τον Οκτώβριο και ανέμεναν τη νέα προμήθεια.

Ωστόσο, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, οι υπεύθυνοι του υλικού, να μην έχουν προβλέψει την επάρκεια-στοκ, ως όφειλαν. Ανεξαρτήτως της τακτικής προμήθειας ή της δυνατότητάς τους, να προμηθευτούν εκτάκτως από την κεντρική αποθήκη των Αθηνών ή από μια άλλη περιφέρεια της Βορείου Ελλάδος, είχαν επιπλέον τη δυνατότητα να εφαρμόσουν ειδική εγκύκλιο της ΕΠΥ, η οποία τους δίνει εκ των προτέρων την προέγκριση για οποιαδήποτε έκτακτη προμήθεια σε περίπτωση ανάγκης, ώστε σε καμία περίπτωση να μην υφίσταται πρόβλημα.

Έχει διαταχθεί ΕΔΕ, παράλληλα με έρευνα που διεξάγει το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας. Θα υπάρξουν σοβαρότατες κυρώσεις και ποινές για τους υπευθύνους


ΥΓ1 Η επισήμανση δική μας

ΥΓ 2 "Οι αποθήκες του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης είχαν παραγγείλει τα αναλώσιμα από τον Οκτώβριο και ανέμεναν τη νέα προμήθεια".

Έχουμε και λέμε: Οκτώβριος , Νοέμβριος Δεκέμβριος,Ιανουάριος ,Φεβρουάριος.

Δηλαδή πέντε μήνες!!

ΥΓ 3.Καλά! Πώς κάνετε έτσι ρε; Όπου νά 'ναι ...έρχονται!!!

ΥΓ 4 Για τον πολιτικά ΥΠΕΥΘΥΝΟ αυτής της κατάστασης θα διαταχθεί ΕΔΕ και θα υπάρξουν τελικά κυρώσεις;;;