Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Πήγε, είδε και...απήλθε !

Από την εφημερίδα "Πρόοδος" της Ρόδου

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Αβραμόπουλου στο Νοσοκομείο

Ηλθε, είδε και απήλθε!..

Επίσκεψη για να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν εναντίον του, πραγματοποίησε χθες στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μόλις αφίχθη στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» και συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπο Κόκκινο, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Νοσοκομείο της Ρόδου, στο οποίο παρέμεινε για λίγη ώρα.
Μόλις πληροφορήθηκε την επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου στο Νοσοκομείο ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, έσπευσε να τον συναντήσει αλλά ήταν άφαντος. Ο νομάρχης επισκεπτόμενος το Νοσοκομείο, συνομίλησε με τους εργαζομένους του Νοσοκομείου και τους ασθενείς του.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι γιατροί του Νοσοκομείου είχαν ενημερωθεί για την επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Λούση Καλαμάτα ενημερώθηκε για την επίσκεψη του υπουργού από την «Πρόοδο». Προφανώς ο κ. Αβραμόπουλος ήθελε να αποφύγει την οποιαδήποτε συνάντηση με τον Σύλλογο των Εργαζομένων, για να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση και να αναγκαστεί να μοιράσει ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, όπως και στο παρελθόν.
Ως γνωστόν, ο κ. Αβραμόπουλος, έλαβε τα μηνύματα των τοπικών φορέων μας, για το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εναντίον του και αναγκάστηκε να ακυρώσει το πρόγραμμα των επισκέψεών του στα δημοτικά διαμερίσματα Λινδίων και Αρχαγγέλου. Οπως συνηθίζει να πράττει, έτσι και στη Ρόδο ετοίμαζε φιέστες για να εγκαινιάσει το πολυδύναμο ιατρείο της Λίνδου και να ανακοινώσει τη λειτουργία του τομέα του ΕΚΑΒ στο Δήμο Αρχαγγέλου.
Τα προβλήματα όμως στο χώρο της υγείας στην περιοχή μας, καθημερινά διογκώνονται. Η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ρόδου είναι οριακή και μη αναστρέψιμη και πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι τοπικοί φορείς σε καμία περίπτωση δεν θα έμεναν με σταυρωμένα χέρια και δεν θα υποδέχονταν απλώς τον κ. Αβραμόπουλο στη Ρόδο. Οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις τους ήταν δεδομένες, έστω και αν ήταν συμβολικές.
Η περίοδος χάριτος για τον κ. Αβραμόπουλο έχει τελειώσει και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο υπουργός, ο οποίος αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων για να αποφύγει τα δυσάρεστα, νΆ ακυρώσει το πρόγραμμα των επισκέψεών του στη Ρόδο. Η δικαιολογία «λόγω φόρτου εργασίας» που εφηύρε το γραφείο του, δεν έπεισε κανέναν, ούτε καν τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.
Από υποσχέσεις οι Ροδίτες έχουν χορτάσει. Ο κ. Αβραμόπουλος τον περασμένο Ιούνιο όταν δέχτηκε τους τοπικούς φορείς στο υπουργείο Υγείας, είχε εξαγγήλει την άμεση δρομολόγηση λύσεων για την επίλυση προβλημάτων του Νοσοκομείου μας, που φαίνεται ότι ξεχάστηκαν στην πορεία, όπως και η έγκριση του νέου οργανισμού λειτουργίας του, για τον οποίο φημολογείται έντονα ότι έχει τροποποιηθεί μετά από κυβερνητικές παρεμβάσεις.
Πέρασαν από τότε επτά μήνες και καμία πρόσληψη δεν έγινε στο Νοσοκομείο μας, το οποίο συνεχίζει υποβαθμισμένο τη λειτουργία του και αν δεν ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προσλάβει τους 30 εποχιακούς νοσηλευτές, τότε κάποιες από τις κλινικές τους θα είχαν κατεβάσει ρολά. Ο κ. Αβραμόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένος για τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας. Εκτός από τον νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη και τους προέδρους των γιατρών και των εργαζομένων του, έχει ενημερωθεί από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπο Κόκκινο και τον διοικητή του Αθανάσιο Κοσσιώρη. Η χθεσινή επίσκεψή του μάλλον ήταν τυπική και όχι ουσιαστική και έγινε για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ροδιτών.
Φανερά ενοχλημένος από τη στάση που τηρεί ο κ. Αβραμόπουλος απέναντι στην περιοχή μας, ο κ. Μαχαιρίδης, τον κάλεσε να έρθει επιτέλους στη Ρόδο και να ασχοληθεί σοβαρά με τα ζητήματα που αφορούν στις δομές υγείας της περιοχής.


ΥΓ: Καλά και εσείς αντι να μακαρίζετε που δεν τον συναντήσατε , παραπονείστε;
Μια από τα ιδια θα πέρνατε!!!