Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Ο Αβραμόπουλος αναφέρει σε συνέντευξη ότι σήμερα καταθέτει το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία.

Μάλλον εννοεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων; Να το δούμε παρακαλώ!!!


....ΕΡΩΤΗΣΗ: Μα αυτό δεν προσπαθήσατε και στον τομέα της υγείας. Τα καταφέρατε;



ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε ένα μεγάλο βαθμό ναι. Μάλιστα, συμπτωματικώς σήμερα κατατίθεται και το νομοσχέδιο, που δίνει τέλος στις μεγάλες εκκρεμότητες του χώρου της υγείας. Αναφέρομαι και στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, πέραν δηλαδή των τακτικών προσλήψεων. Γιατί εκεί ήταν το πρόβλημα. Παίρναμε προσωπικό, αλλά δεν επαρκούσε. Προχωράμε λοιπόν, στην πρόσληψη ενός μεγάλου αριθμού 5.500 νοσηλευτών, όπου δια νόμου κατοχυρώνεται αυτή η έκτακτη διαδικασία. Το δεύτερο, είναι η συλλογική σύμβαση εργασίας, που την επιθυμούσαν οι γιατροί εδώ και πενήντα χρόνια, που αλλάζει πλήρως το τοπίο, με το οποίο σήμερα λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και βεβαίως, η αποπληρωμή των μεγάλων οφειλών, που πρέπει να πω, ότι είχε δρομολογήσει το οικονομικό επιτελείο από τον προηγούμενο χρόνο. Και έτσι τακτοποιούνται και αυτά. Δηλαδή τα βασικά τούτη την ώρα, φτάνουν στο τέλος. Και πρέπει να σας πω και κάτι. Φτύσαμε αίμα για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Δηλαδή, ο προηγούμενος χρόνος ήταν ένας πολύ δύσκολος χρόνος. Και αυτό εξηγεί, για ποιο λόγο ήθελα να μείνω σε αυτό το Υπουργείο.





ΕΡΩΤΗΣΗ: Ενώ ο χρόνος που διανύουμε;



ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτός ο χρόνος για το χώρο της υγείας, θα είναι σίγουρα καλύτερος από τον προηγούμενο. Βέβαια, όλα αυτά προϋποθέτουν και πλήρη λειτουργία των νέων μηχανισμών ελέγχου των οικονομικών της υγείας. Διότι εκεί ήταν που γινόταν το μεγάλο πανηγύρι στο παρελθόν. Εμείς τώρα εμπεδώνουμε τη διαφάνεια, περάσαμε ένα νέο νόμο για τις προμήθειες. Ξέρετε, η δουλειά στο Υπουργείο Υγείας, δεν είναι από εκείνες, που αν θέλετε φαίνεται και εντυπωσιάζει.


όλη η συνέντευξη εδώ