Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας δεν αποδέχεται το ψηφισθέν νομοσχέδιο σαν Κλαδική Σύμβαση.

Αρ. Πρωτ: 26/27-2-2008

Πάτρα, 27 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ι.Ν.Α.

Η γενική συνέλευση της Ε.Ι.Ν.Α. που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Π.Γ.Ν.Π. έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που αυτές τις μέρες ψηφίσθηκε στη Βουλή δεν επέχει θέση Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης.

Το νομοσχέδιο αυτό που ούτως ή άλλως γίνεται νόμος του κράτους εμπεριέχει οφέλη και θετικές ρυθμίσεις που αφορούν μισθολογικά, εργασιακά, εξέλιξη των γιατρών-πολυδιευθυντικό κ.ά. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό και οι οποίες έγιναν με άξονα τα νόμιμα ωράρια εφημέρευσης (48ωρο-54ωρο). Ωστόσο το νομοσχέδιο υπολείπεται σε κομβικά ζητήματα που είχαν περιληφθεί στην Κλαδική Σύμβαση όπως προσλήψεις, αναβάθμιση ωριαίας αποζημίωσης εφημερίας, προδιαγεγραμμένος χρόνος νέου ιατρικού μισθολογίου κ.ά.

Με δεδομένα όλα αυτά δεν απεμπολούμε το βασικό μας αίτημα του 48ώρου-54ώρου, και το δικαίωμα του κάθε γιατρού στην απόλυτη κυριότητα του νομίμου ορίου εφημεριών τόσο σε ώρες όσο και σε ημέρες.

Καλούμε τις Ενώσεις και την ΟΕΝΓΕ να μην αποδεχθούν το ψηφισθέν νομοσχέδιο σαν Κλαδική Σύμβαση Εργασίας και με όχημα το πιεστικό αίτημα του 48ώρου-54ώρου να οικοδομήσουμε συνθήκες επίτευξης των στόχων του Έκτακτου Συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ του Ιουνίου 2008.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τερζής Στάθης


Ο Γραμματέας

Γιαννάκενας Κων/νος