Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Μας δουλεύουν;

Διαβάστε καλά την τελική έκθεση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων για το νέο σχέδιο νόμου που ρυθμίζει τους όρους απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών.

Πάμε λοιπόν τώρα.

Λέει λοιπόν η τελική έκθεση:

Άρθρο 10. "Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως , εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επί μερους διατάξεις του".

Ωραία!

Πάμε στο άρθρο 6 (μισθολόγιο).Ορίζει σαφώς ότι οι νέοι βασικοί μισθοί ισχύουν από 1 Ιανουαρίου 2009.


Πάμε τώρα στο άρθρο 2.Για το εφτάωρο και τα ρεπό μετά ενεργό εφημερία δεν γίνεται ειδική μνεία .Άρα θα ισχύσουν μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του νόμου! Οι μέχρι την ισχύ του νόμου γενόμενες ενεργές εφημερίες δεν καλύπτονται νομικά για το ρεπό μετά ενεργό εφημερία!


Πάμε στο άρθρο 5. Προσέξετε τη διατύπωση: "Εντός του πρώτου εξαμήνου από την έναρξη ισχύος του παρόντος προγραμματίζεται να προσληφθούν ,δύο χιλιάδες (2000) νέοι ιατροί σε οργανικές θέσεις.Εξ αυτών τουλάχιστον....έτσι ώστε την 1η Ιουλίου 2009 οι εφημερίες που πραγματοποιούν οι ιατροί να μην υπερβαίνουν τις επτά ενεργές το μήνα ή τις έντεκα εφημερίες παντός τύπου.


Με την αναστολή του άρθρου 4 όμως , όπως ανήγγειλε ο Υπουργός, πώς θα προσληφθούν οι νέοι γιατροί ( το άρθρο αυτό εκτός των άλλων καθορίζει και εισαγωγικό βαθμό του επιμελητή Β΄σαν "πύλη εισόδου" στο ΕΣΥ);


Αλλά ακόμα και αν προσλαμβανονταν με... κάποιο τρόπο :

Παρατήρηση 1. Αν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το Μάρτη με Απρίλη, το εξάμηνο λήγει Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.Οπότε για ποια 1η Ιουλίου του 2009 μιλάει ότι δεν θα υπάρχει υπέρβαση των 7 /11 εφημεριών;


Παρατήρηση 2.Προσέξετε τη διατύπωση: Λέγει "προγραμματίζεται" να προσληφθούν 2000 νέοι γιατροί, δεν λέει προσλαμβάνονται ή θα προσληφθούν!!!Προγραμματίζεται δεν σημαίνει ότι και θα προσληφθούν!

Για το νοσηλευτικό προσωπικό στο άρθρο 9 παράγραφος 5 λέει "θα προσληφθούν' 5500 νοσηλευτές.

Φυσικά στη πραγματικότητα ελάχιστες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών θα γίνουν!!!

Και μια τελευταία παρατήρηση. Οι νέοι γιατροί θα καλύψουν οργανικές θέσεις. Που σημαίνει ότι σε πολλά νοσοκομεία πρέπει να τροποποιηθούν τα οργανογράμματά τους για να δημιουργηθούν αυτές οι θέσεις.

Ξέρετε πόσο μπορεί να πάρει αυτό; Και δυο χρόνια!!



Πάμε τώρα στο άρθρο 8.
Προσέξετε το νομοσχέδιο δεν μιλά για ετήσια διάρκεια όσων προβλέπει!!!
Αντ' αυτού αναφέρει ότι , μετά πάροδο ενός έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ ΥΥΚΑ και ΟΕΝΓΕ για επικαιροποίηση των ρυθμίσεων του κεφαλαίου Α.

Ακόμη λοιπόν και αν ξεκινήσουν κάποτε, του χρόνου, διαπραγματεύσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι και θα καταλήξουν κάπου.Χωρίς η ΟΕΝΓΕ να μπορεί να αντιδράσει αφού δεν προβλέπεται ετήσια διάρκεια των διατάξεων του νομοσχεδίου.

ΦΟΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Μας δουλεύουν; Τελικώς ρε μάγκες μπας και ο καυγάς καταλήξει στο τέλος να γίνεται για τα φράγκα και πάνε περίπατο πλέον και οι προσλήψεις και τα 48ωρα κλπ κλπ;


Γι αυτό MAYΡΟ σε αυτό το νομοσχέδιο!