Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Eπιστολή των γιατρών της Γενικής Συνέλευσης του Νοσοκομείου και Κ.Υ. Σητείας προς την ΟΕΝΓΕ.

Σώμα Γενικής Συνέλευσης ιατρών Νοσοκομείου-ΚΥ Σητείας 26-01-09

Προς: Γ.Σ. ΟΕΝΓΕ

Σεβαστοί εκπρόσωποι

Στις 23-01-09 οι γιατροί του νοσοκομείου Σητείας συζήτησαν στη γενική τους συνέλευση το θέμα που αφορά στις εφημερίες και στην εκτέλεση των προγραμμάτων εφημεριών. Οι γιατροί του νοσοκομείου τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τις δικές σας οδηγίες καταθέτουν προγράμματα εφημεριών με δύο ενεργείς εφημερίες για τους ειδικούς και τέσσερις για τους ειδικευόμενους. Η διοίκηση όμως, παρά την πρόταση των γιατρών, καταρτίζει προγράμματα καλύπτοντας κατά το δυνατόν τις περισσότερες ή και όλες τις ημέρες του μήνα,(ανάλογα με τον αριθμό των υπηρετούντων ιατρών σε κάθε τμήμα ), έστω κι αν χρειαστεί κάποιοι γιατροί να εφημερεύουν δεκαπέντε ημέρες μηνιαίως. Παρόλο που έχουμε υποβάλλει ήδη δυο μηνύσεις εναντίον της διοίκησης του νοσοκομείου, τίποτα δεν έχει αλλάξει με αποτέλεσμα να εκτελούμε κανονικά τις εφημερίες που μας επιβάλουν.

Λόγω της απαράδεκτης καθυστέρησης στην κύρωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και επειδή αισθανόμαστε ότι ο υπουργός Υγείας μας εμπαίζει, η γενική συνέλευση των ιατρών του Νοσοκομείου –Κ.Υ Σητείας, ΟΜΟΦΩΝΑ, αποφάσισε τα εξής: Όσον αφορά στις εφημερίες του Φεβρουαρίου, για τελευταία φορά, θα υπακούσουμε στην οδηγία της ΟΕΝΓΕ για κατάρτιση προγράμματος εφημερίων 48/56ώρου, τροποποιούμενου λίγο αργότερα με σκοπό την πλήρη κάλυψη του μήνα, λόγω των νέων υποσχέσεων από πλευράς Υπουργείου. Θεωρούμε ότι αυτός ο τρόπος αντίδρασης είναι καταφανώς αναποτελεσματικός , ενώ ταυτόχρονα θίγει την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη μας.

Επομένως –αν στο μεταξύ δεν έχει κυρωθεί η σύμβαση εργασίας- αναμένουμε και απαιτούμε από την ΟΕΝΓΕ, οδηγίες για διαφορετικές μορφές αντίδρασης και αγώνα.

Ο Πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής των γιατρών

Σαρίδης Χαράλαμπος