Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Από το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης 2008-2011

.....
Όσον αφορά τις πρωτογενείς δαπάνες - με εξαίρεση τον τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης και τις απαιτούμενες προσαρμογές στον τομέα της Υγείας, για να υπάρξει εναρμόνιση με τη σχετική κοινοτική οδηγία - θα εφαρμοστούν συγκεκριμένοι κανόνες, προκειμένου να διασφαλιστούν οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Ειδικότερα:



- οι νέες προσλήψεις θα είναι δραστικά περιορισμένες σε όλο τον δημόσιο τομέα, στενό και ευρύτερο, και σε κάθε περίπτωση θα είναι λιγότερες από τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής απασχόλησης στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο κανόνας αυτός δεν θα εφαρμοστεί με την ίδια αυστηρότητα σε όλους τους επί μέρους τομείς. Σε ορισμένους τομείς, όπως αυτός της Υγείας ή της Εκπαίδευσης, οι προσλήψεις μπορεί να υπερβαίνουν τον αριθμό των συνταξιοδοτούμενων, χωρίς όμως να παραβιάζεται ο γενικός κανόνας. Η Οικονομική Επιτροπή θα πρέπει να παρέχει την τελική έγκριση για όλες τις αποφάσεις προσλήψεων που λαμβάνονται.



- Η εισοδηματική πολιτική θα καλύπτει τον πληθωρισμό, χωρίς να διακινδυνεύει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών ή να οδηγεί σε απώλεια ανταγωνιστικότητας.


ΥΓ. Ό,τι καταλάβατε ...καταλάβατε!

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ