Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Ετοιμάζουν χιλιάδες προεκλογικές, ρουσφετολογικές και χωρίς κριτήρια προσλήψεις ανέργων σαν συμβασιούχων.

Βάζοντας μπρος το προεκλογικό ρουσφετολογικό μηχανισμό και επικαλούμενη την οικονομική κρίση , η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσλάβει το Δημόσιο και βέβαια και στα Νοσοκομεία ... συμβασιούχους, από τους ανέργους του ΟΑΕΔ, που εκτός από το επίδομα ανεργίας θα παίρνουν και ένα...βοήθημα.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου"Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και επενδύσεων (ΤΕΚΕ), ενσωμάτωση των Οδηγιών 2005/14/ΕΚ για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων και 2005/68/ΕΚ σχετικά με τις αντασφαλίσεις και λοιπές διατάξεις". (διαβάστε εδώ το άρθρο 1 της τροπολογίας),η κυβέρνηση θα μπορεί να τοποθετεί σε ΔΕΚΟ, οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ακόμη και σε υπουργεία, άτομα τα οποία λαμβάνουν το τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται στο διαδικτυακό τόπο του "Ελεύθερου Τύπου", ο άνεργος θα μπαίνει σε μια θέση Δημοσίου για όσο χρονικό διάστημα λαμβάνει την επιδότηση (μέχρι 12 μήνες) και ο δημόσιος φορέας θα λαμβάνει το βοήθημα, εν είδει επιδόματος, δίνοντας στο δικαιούχο μηνιαία αμοιβή, λίγο μεγαλύτερη από τον κατώτατο μισθό (περίπου 760 ευρώ το μήνα) και πλήρη ασφάλιση. Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η επιβάρυνση αυτή για τον… προτεινόμενο εργοδότη, δηλαδή για το Δημόσιο, θα φτάσει στα 500 εκατ. ευρώ τα οποία βέβαια σε πολύ μεγάλο βαθμο αποτελούν πόρους που προέρχονται από τους εργαζόμενους που είναι στο ΙΚΑ και σε ένα βαθμό από τους εργοδότες.

Kατ’ αυτόν τον τρόπο αναμένεται να απασχοληθούν στο Δημόσιο περίπου 60.000 επιπλέον άνθρωποι!!!

Προφανώς θα αξιοποιήσουν και τους εργαζόμενους των stage με την προώθηση “προσλήψεων χωρίς κριτήρια”.

Έτσι η κυβέρνηση “κλείνει το μάτι” στην κομματική πελατεία της Ν.Δ. για μελλοντική μονιμοποίηση, είτε με μοριοδότηση είτε με τη “μέθοδο των αγροφυλάκων".


Αυτές είναι οι 5500 χιλιάδες νοσηλευτές που υποσχόταν ο Αβραμόπουλος;

Οι άμισθοι επί 6μηνο ειδικευόμενοι γιατροί θα είναι οι χιλιάδες προσλήψεις γιατρών του 2009;


Λαμπρά...