Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Γιατρών Αχαϊας

Αρ. Πρωτ: 03/8-1-2008

Πάτρα, 8 Ιανουαρίου 2009


Η γενική συνέλευση της Ε.Ι.Ν.Α. που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Π.Γ.Ν.Π. έλαβε τις εξής αποφάσεις:

 

§         Την κατάθεση πλήρους προγράμματος εφημεριών για τον μήνα Ιανουάριο 2009 αλλά με την προϋπόθεση μέχρι 21/1/2009 να έχει οριστεί ημερομηνία συζήτησης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη Βουλή.

§         Σε περίπτωση που δεν γίνει το παραπάνω, ορίζουμε νέα Γενική Συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών στις 21/1/2009 και ώρα 09:00 π.μ. (με στάση εργασίας 08:00-12:00 π.μ.). Στην συνέλευση αυτή θα εισηγηθούμε νέες κινητοποιήσεις και την εφαρμογή του  48/56ωρο από 1/2/2009.

§         Εκδίδουμε ψηφίσματα καταγγελίας της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού και για τη δολοφονική επίθεση κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.

§         Σε σχέση με τα πρόσφατα περιστατικά εξάσκησης βίας και προπηλακισμού γιατρών από πολίτες στο νοσοκομείο μας και δη κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους αποφασίζουμε το εξής:

o       Καλούμε το Δ.Σ. του νοσοκομείου να προβαίνει άμεσα και αποφασιστικά με όλα τα νομικά μέσα κατά των ασκούντων βία, λεκτική ή σωματική, σε συναδέλφους ιατρούς ή εργαζόμενους.

o       Επισημαίνουμε επίσης ότι στην περίπτωση νέου περιστατικού βίας κατά γιατρού, οι νοσοκομειακοί γιατροί με την κάλυψη της Ε.Ι.Ν.Α. θα σταματούν την εργασία τους μέχρι η Διοίκηση του νοσοκομείου να πάρει άμεσα τα παραπάνω μέτρα.

o       Δε διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπειά μας και την σωματική και ηθική μας ακεραιότητα. Είναι καθήκον της Διοίκησης να προστατεύει τους εργαζόμενους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

                    

Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος:Τερζής Στάθης

Ο Γραμματέας:Γιαννάκενας Κων/νος

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Προφανώς έτσι δεν βγαίνει άκρη.

Βγαίνει η μια Ένωση Γιατρών βάζει μια ημερομηνία για ψήφιση της συλλογικής συμφωνίας τους με το υπουργείο υγείας  μετά την οποία απειλεί με κινητοποιήσεις. Μόλις έρχεται η μέρα αυτή , δίνει αναβολή στις κινητοποιήσεις και βάζει άλλη ημερομηνία.

Έρχεται μια άλλη Ένωση κάνει ακριβώς τα ίδια βάζοντας όμως αλλες ημερομηνίες οι οποίες και αυτές δεν τηρούνται.

Δεν βγάζει πουθενά αυτό ρε παιδιά.

Από παράταση σε παράταση.

Καλοπροαίρετα το λέμε. Αλλά έτσι απαξιώνονται και οι όποιες αποφάσεις.