Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Στον εισαγγελέα παραπέμπει το υπουργείο Υγείας τις δηλώσεις του ιατρού και προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας

Αντιγράφουμε από το διαδικτυακό τόπο της "Ναυτεμπορικής"

Στον εισαγγελέα παραπέμπει το υπουργείο Υγείας τις δηλώσεις του ιατρού και προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ), Αντώνη Μαυρομάτη, σχετικά με τις ελλείψεις κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΕΕΘ, περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι στη χώρα μας, στερούνται κάθε χρόνο τη δυνατότητα να σώσουν τη ζωή τους, λόγω έλλειψης κρεβατιών στις Μονάδες Εντατική Θεραπείας (ΜΕΘ) των Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αντώνης Μαυρομμάτης, χαρακτήρισε τριτοκοσμική την κατάσταση με τα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας λόγω της αδιαφορίας της Πολιτείας και μεταξύ των άλλων σημείωσε: «Η μελέτη μάς έδειξε ότι μόλις το 1,9% των νοσοκομειακών κλινών στην Ελλάδα είναι κρεβάτια εντατικής, όταν στην ευρωζώνη ο μέσος όρος είναι 20%. Με άλλα λόγια, έπρεπε να έχουμε γύρω στα 2.000 κρεβάτια εντατικής, αλλά λειτουργούν μόλις 445». Επιπρόσθετα, ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας, Απόστολος Αρμαγανίδης, τόνισε ότι «καθημερινά και μόνο στην Αττική, 20 έως 30 ασθενείς αναζητούν μέσω EKAB ένα κρεβάτι στην εντατική».

«Είναι ώρα να σοβαρευτούμε και να αναλάβει επιτέλους, ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν, για τις πράξεις του και τα λεγόμενά του. Ειδικότερα, όταν αυτές προκαλούν αδικαιολόγητη ανησυχία στο κοινωνικό σύνολο και θέτουν σε αμφισβήτηση την επάρκεια των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και των λειτουργών του», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας και υπογραμμίζει:

«Οι εικοτολογίες του κ. Μαυρομμάτη περί "δυνητικών θανάτων", είναι χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και καμιά υπηρεσία δεν προσφέρουν στην υπεύθυνη ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου, ενώ βρίσκονται σε αντίθεση με την ιατρική δεοντολογία, που όλος ο ιατρικός κόσμος τηρεί με ευλάβεια».

Όπως επισημαίνεται, «το κείμενο των δηλώσεων διαβιβάζεται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ώστε να διερευνηθεί η βασιμότητά τους».


ΣΧΟΛΙΟ

Κύριε Αβραμόπουλε δεν αφήνετε τις απειλές και τους εκφοβισμούς και να ασχοληθείτε σοβαρά με την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων του χώρου της Υγείας στη χώρα μας;

Αλήθεια δεν βρέθηκε ακόμα Έλληνας πολίτης να στείλει στον εισαγγελέα τις αμέτρητες υποσχέσεις σας που δεν υλοποιήθηκαν;

Κάτω τα χέρια από το Γιατρό και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών , την ΟΕΝΓΕ, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία των Νοσοκομείων και την ΠΟΕΔΗΝ να παρέμβουν καταγγέλοντας τη προσπάθεια ποινικοποίησης των απόψεων του συγκεκριμένου Προέδρου της ΕΕΕΘ


Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας εδώ