Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Αποπέμφθηκε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών

Ποδαρικό...


Αντιγράφουμε από το διαδικτυακό τόπο  της  "Ναυτεμπορικής":

Την αποπομπή του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών αποφάσισε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Με την ενέργειά του αυτή ο υπουργός έβαλε τέλος στην έντονη κόντρα του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Αντώνη Τσίτρου, με τον αναπληρωτή διοικητή Γιώργο Κυριακίδη, για θέματα που αφορούσαν στην οικονομική διαχείριση του νοσοκομείου. Προηγουμένως, στις 19 Δεκεμβρίου, ο κ. Αβραμόπουλος είχε παύσει από τα καθήκοντα του και τον αναπληρωτή διοικητή.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν κλήθηκαν επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι οποίοι και προχώρησαν σε λεπτομερή έλεγχο στα οικονομικά του νοσοκομείου Σερρών, έπειτα από καταγγελία του αναπληρωτή προέδρου Γιώργου Κυριακίδη, την οποία έκανε στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Αριστείδη Καλογερόπουλο.

Οι καταγγελίες του κ. Κυριακίδη αφορούσαν κυρίως στην οικονομική διαχείριση του κυλικείου του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και σε «υπερβάσεις παραγγελιών» - όπως χαρακτηρίζονταν - οι οποίες φέρονταν πως είχαν γίνει στη μονάδα τεχνητού νεφρού.

Από τον έλεγχο των επιθεωρητών, προέκυψε πως το κυλικείο λειτουργούσε με ελλιπή λογιστική υποστήριξη και χωρίς αναγκαία παρακολούθηση από κάποιο οργανωμένο λογιστικό γραφείο.

Έτσι, μετά τις γιορτές αναμένεται να διοριστούν ο νέος πρόεδρος και ο νέος αναπληρωτής πρόεδρος του νοσοκομείου Σερρών, με νέα απόφαση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.