Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Πρέβεζα 5 Ιανουαρίου 2009


Οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας καταδικάζουμε τη βάρβαρη και εγκληματική επιδρομή του κράτους του Ισραήλ και τη νέα σφαγή του Παλαιστινιακού λαού κατά τα ναζιστικά πρότυπα.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν μέρος του σχεδίου του κράτους του Ισραήλ, συνέχεια της εδώ και πολλές δεκαετίες προσπάθειάς του, για την ουσιαστική εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού και της αντίστασής του.
Για αυτό η περικύκλωση και ο κατακερματισμός των παλαιστινιακών εδαφών από τους εποικισμούς, τα τείχη, η καταστροφή των υποδομών, η μετατροπή της Γάζας σε κλειστό στρατόπεδο συγκέντρωσης, η πείνα, η ανεργία, πάνε πακέτο με τις φονικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραηλινού κράτους. Είναι τα επιμέρους κομμάτια που συνδέουν το πάζλ της κυριαρχίας του Ισραήλ στην περιοχή με τα σχέδια των Αμερικάνων αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «Νέα Μέση Ανατολή».

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού! Είμαστε στο πλευρό του και ματώνουμε από το δράμα του!

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τη φωνή όλων των εργαζομένων και των πολιτών της Πρέβεζας και της χώρας μας .

Να σταματήσουν τώρα οι σφαγές και οι βομβαρδισμοί κατά των Παλαιστινίων.
Να αποχωρήσει άμεσα το Ισραήλ από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
Να σταματήσει αμέσως ο αποκλεισμός της Γάζας.
Να αναγνωριστεί άμεσα ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος

Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» και να παρέμβει για να σταματήσει η γενοκτονία των Παλαιστινίων, να εξασφαλίσει την ασφαλή αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην λωρίδα της Γάζας και να διαθέσει όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας για την περίθαλψη των τραυματισμένων Παλαιστινίων .

Εκφράζουμε τη θέλησή μας να συμμετάσχουμε στην οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης και αποστολής ιατροφαρμακευτικού υλικού μέσω φιλοπαλαιστινιακών οργανώσεων στο μαρτυρικό λαό της Γάζας

Συμμετέχουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Πρέβεζας στo Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η «Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό νομού Πρέβεζας» την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, στις 6:30 μμ μπροστά στη «Θεοφάνειο» αίθουσα.


Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Στρατής Βουγέλλης Δήμητρα Μπιτχαβά