Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Για τις εφημερίες των Νοσηλευτών.

Έστω και καθυστερημένα η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε να πάρει θέση για ένα θέμα που εδώ και ενάμιση μήνα έχουμε θίξει από αυτή τη θέση (διαβάστε εδώ και εδώ και εδώ). Πρόκειται για την απόφαση της Κυβέρνησης να ψηφίσει και να εφαρμόσει το θεσμό της εφημερίας του Νοσηλευτή.
Βέβαια το θέμα δεν είναι να βγάλεις μια ανακοίνωση για το πρόβλημα, αλλά να ενημερώσεις αναλυτικά και πειστικά τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νοσηλευτές και να οργανώσεις την αντίσταση των εργαζομένων στα Νοσοκομεία για να μην περάσουν τέτοια σχέδια που προσπαθούν να μετατρέψουν τις εργασιακές συνθήκες των Νοσηλευτών σε συνθήκες ... μεσαιωνικής γαλέρας.
Και επειδή καμιά εμπιστοσύνη δεν έχουμε στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΟΕΔΗΝ, το λόγο έχουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και τα συντονιστικά τους.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ έχει ως εξής:

ΑΘΗΝΑ 25/06/08
ΑΡ.ΠΡΩΤ.2553

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Αβραμόπουλος διευθέτησε την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στα Νοσοκομεία της χώρας αντικαθιστώντας τις 9.000 προσλήψεις – φάντασμα που συνεχώς ανακοινώνει με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων του Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Μετά την κατάργηση του πενθημέρου, την αδυναμία να χορηγηθούν κανονικές άδειες, τα χιλιάδες repo που οφείλονται, αποφάσισε να εφαρμόσει την κοινοτική οδηγία πριν επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Κοινοβούλιο για 65ωρη απασχόληση την εβδομάδα.
Άλλωστε με την απουσία επί της ψηφοφορίας της Επιτροπής των Υπουργών Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Υπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά ουσιαστικά έδειξε ότι η Κυβέρνηση συμφωνεί με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
Βέβαια ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Αβραμόπουλος προσχηματικά και για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Νοσηλευτών μετονομάζει την διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε καθιέρωση της εφημερίας του Νοσηλευτικού Προσωπικού που δήθεν θα τους επιφέρει απροσδιόριστα οικονομικά οφέλη.
Πολιτικός στόχος είναι η καταστρατήγηση του οκταώρου, η συνεχόμενη 24ωρη εργασία του Νοσηλευτικού προσωπικού, η ενδεχόμενη καθιέρωση ξανά των αναχρονιστικών «οίκων Αδελφών» έναντι πινακίου φακής ως αμοιβή.
Συνάδελφοι,
Θα επιτρέψουμε την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα; Θα εμπιστευθούμε έναν υπουργό που συνεχώς υπόσχεται και δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις του; Απομονώνουμε τους αυλοκόλακες της πολιτικής του Υπουργείου που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να διασπάσουν το κίνημα με συλλόγους – σφραγίδα, παραρτήματα του Υπουργού κου Αβραμόπουλου.
Δυναμώνουμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και την ΠΟΕΔΗΝ. Με ενότητα θα αποτρέψουμε αυτήν τη δυσμενή εξέλιξη και θα επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ