Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Από εφημερία των γιατρών ...σε εφημερία νοσηλευτών.

Είδαμε και πάθαμε- και ακόμη άκρη δεν βγάλαμε- με τις εφημερίες των γιατρών και τώρα μας προκύπτουν ...και εφημερίες των νοσηλευτών.
Είπε, όπως δημοσιεύσαμε , ο κ. Αβραμόπουλος στο συνέδριο της ΕΝΕ στη Λευκάδα: "Σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προωθούμε τη θέσπιση της εφημερίας του νοσηλευτή, ως ελάχιστη μισθολογική αναγνώριση του πράγματι σπουδαίου και υπεύθυνου έργου που επιτελείτε. Υπολογίζουμε, ότι σε πρώτο χρόνο θα αφορά 8.000 με 9.000 νοσηλευτές, με την προοπτική της περαιτέρω επέκτασής του".

Γνωρίζουμε ότι αυτή η πρόταση ήταν μια ιδέα ενός τμήματος του νοσηλευτικού σώματος.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με μια φαινομενικά "ελκυστική" πρόταση να βάλει ένα μεγάλο τμήμα των νοσηλευτών να δουλεύουν σαν κολίγοι , 60 και 70 ώρες τη βδομάδα και έτσι να "λύσει"το θέμα των τεράστιων ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και κέντρων υγείας.Το δόλωμα θα είναι και μερικά "ψωροευρώ" την ώρα για την οικονομική κάλυψη της εφημερίας.
Γι αυτό και είναι παραμύθια οι χιλιάδες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού που κάθε τόσο εξαγγέλλει από τα ΜΜΕ.(Αλήθεια έχετε ποτέ αθροίσει τις κατά τα τελευταία χρόνια εξαγγελόμενες χιλιάδες προσλήψεων; Θα εκπλαγείτε από το νούμερο).

Εμείς καλούμε τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες να... μην τσιμπήσουν.
Να αγωνιστούν μαζί με τους υπόλοιπους Υγειονομικούς και για αξιοπρεπείς μισθούς (1400 ευρώ κατώτερο) και για σημαντική αύξηση του νυχτερινού ωρομισθίου και για προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού για την εύρυθμη και ανθρώπινη λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων και για ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλες τις βάρδιες.