Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Στελεχών Πρόληψης.

Σήμερα 2 Ιουνίου 2008, τα μέλη του Σωματείου Στελεχών Πρόληψης, συνήλθαν σε Γενική Συνέλευση σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Αφού διαπιστώθηκε η απαραίτητη με βάση το καταστατικό του Σωματείου απαρτία και έγινε διαλογική συζήτηση πάνω στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης αποφάσισαν:
Η 26η Ιουνίου 2008, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών να κηρυχθεί απεργία, να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα και πορεία στο Υπουργείο Υγείας για την εγκατάλειψη των Κέντρων πρόληψης από την Πολιτεία. Την εβδομάδα 22-29 Ιούνη 2008, να ενταθούν σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με πορείες διαμαρτυρίας, καθιστικές διαμαρτυρίες, παραστάσεις στα δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια, στα Μ. Μ. Ε., συλλογές υπογραφών συμπαράστασης και διαμαρτυρίας από πολίτες, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες που τοπικά κρίνονται σκόπιμες για την δημοσιοποίηση του προβλήματος και ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης. Ευθύνη για αυτές τις εκδηλώσεις θα έχουν περιφερειακά δίκτυα Κ. Π., επιτροπές πρωτοβουλίας Εργαζομένων σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Σωματείου.
Να μη συμμετέχει κανένας συνάδελφος σε επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών παρά μόνο, εάν πρόκειται για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση και την εγκατάλειψη των Κέντρων πρόληψης. Αν κάποιος συνάδελφος, παρά ταύτα, συμμετέχει σε επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, οι οποίες θα αναφέρονται σε σχετικό δελτίο τύπου του ΟΚΑΝΑ ή στην ιστοσελίδα του, θα κληθεί να δώσει λόγο στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου.
Να κληθούν οι διοικήσεις των Κέντρων Πρόληψης όλης της Χώρας σε ενεργό συμπαράσταση στον αγώνα με συμμετοχή στις περιφερειακές και κεντρικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που ετοιμάζονται καθώς και σε συμβολικό κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης τουλάχιστον κατά την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Για την Γ. Σ.