Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Αντί για τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού η κυβέρνηση προκρίνει το θεσμό της εφημερίας και στους νοσηλευτές.

Τα τεράστια κενά που υπάρχουν στη στελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων είναι γνωστά και αποτελούν πηγή καθημερινών τριβών μέσα και έξω από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας .
Η κυβέρνηση αφού πρώτα έταξε δεκάδες χιλιάδες προσλήψεων τις οποίες δεν υλοποίησε, καταφεύγει τώρα σε νέα διευθέτηση του χρόνου εργασίας, (στα πλαίσια της επιχειρούμενης γενικότερης αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων), των εργαζομένων στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα των νοσηλευτών, βαθαίνοντας την εντατικοποίηση και εφαρμόζοντας συνθήκες πλήρους εργασιακού μεσαίωνα .
Όπως είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας που έγινε πριν λίγο καιρό στη Λευκάδα(διαβάστε εδώ), επανέλαβε, στη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, την πρόθεση της κυβέρνησης για εφαρμογή της εφημερίας και στους νοσηλευτές .
Έτσι οι νοσηλευτές σύντομα πέρα από το καθημερινό ωράριο εργασίας τους θα είναι υποχρεωμένοι και σε παροχή υπηρεσιών μέσω του θεσμού της εφημερίας, προφανώς έναντι πινακίου φακής.
Είναι γνωστα τα αποτελέσματα αυτού του θεσμού(των εφημεριών) από τη χρόνια εφαρμογή του στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Για το θέμα της ένταξης των Υγειονομικών στο θεσμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων ο υπουργός επανέλαβε ότι θα το θέσει υπόψιν του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών!!!

Ενώ παρέπεμψε τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία , Κέντρα Υγείας και στις ΔΥΠΕ να διεκδικήσουν το επίδομα ειδικής απασχόλησης των 300 ευρώ, που είχε χορηγήσει η κυβέρνηση μόνο στους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας και όχι στους υπόλοιπους Υγεινομικούς, στα δικαστήρια!!!