Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου

Σχετικά με τις δηλώσεις των Υπουργών Υγείας και Οικονομίας η Ένωσης των Ιατρών των Νοσοκομείων Ηπείρου εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Συνήθως είδηση αποτελεί η ανακοίνωση αποφάσεων ή μέτρων εκ μέρους της Κυβέρνησης ή των Υπουργών της. Διαβάζοντας όμως το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών είδηση πλέον αποτελεί η συζήτηση μεταξύ δύο Υπουργών.

Είναι πια κατανοητό και στον πλέον καλοπροαίρετο ότι η σημαία που περιέφερε εδώ και μήνες ο κ. Αβραμόπουλος περί δήθεν επικείμενης υπογραφής κλαδικής συμφωνίας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς ήταν ένα φτηνό ψέμα και προσπάθεια εμπαιγμού της κοινωνίας. Ο κ. Υπουργός δεν είχε καν θέσει υπ’ όψη του αρμόδιου επί των οικονομικών συναδέλφου του τις προτάσεις του!

Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, οφείλουμε άλλη μια φορά να τονίσουμε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, απορρίπτουν τη λεγόμενη «πρόταση Αβραμόπουλου» και αυτό θα επιβεβαιώσουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο στο έκτακτο Συνέδριό τους στις 7/8/2008, με θέμα την κλαδική συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας.

Παραμένουμε σταθεροί στη διεκδίκηση ανθρώπινων ωραρίων εργασίας, αξιοπρεπούς αμοιβής της εργασίας μας, στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με το απαραίτητο προσωπικό και της αναβάθμισης της λειτουργίας των νοσοκομείων στη κατεύθυνση της ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα τους και της δωρεάν και υψηλής ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες.