Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Αβραμόπουλος: Ήδη 6.500 νοσηλευτές έχουν περάσει το κατώφλι του ΕΣΥ και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει και η πρόσληψη των υπόλοιπων 6.000.

Και σεις τον πιστέψατε;

Αντιγράφουμε από την "Ναυτεμπορική ON LINE":

Tη σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής για το συντονισμό των υπουργείων Οικονομίας, Υγείας και Απασχόλησης στα θέματα Υγείας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, μετά το πέρας σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών Δ. Αβραμόπουλου και Φάνης Πάλλη-Πετραλιά.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια πολιτική νοικοκυρέματος με απώτερο στόχο την οικονομία κλίμακας και την πιο αποτελεσματική λειτουργία του ΕΣΥ.
«Είμαστε αποφασισμένοι -τόνισε- να δώσουμε τέλος σε φαινόμενα αδιαφάνειας που μας έφερε το παρελθόν και να τελειώνουμε με το κατακερματισμένο, αδιάφανο και αντιλειτουργικό σύστημα που μας κληροδοτήθηκε». «Προχωρούμε αποφασιστικά μπροστά και είμαι βέβαιος ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε διαμορφώσει τις συνθήκες ενός πιο λειτουργικού, πιο αποτελεσματικού συστήματος υγείας», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος. Όπως επεσήμανε, το έργο αυτό θέλει αντοχή σε βάθος χρόνου, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει στο παρελθόν πολλά βήματα και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.


«Το έργο για την κοινωνία δεν σταματάει ποτέ», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, «οι μηχανισμοί εκσυγχρονίζονται, νέα κέντρα υγείας αστικού τύπου προχωρούν σε ολόκληρη τη χώρα και ανανεώνεται ο εξοπλισμός των ελληνικών νοσοκομείων».

Όσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και ήδη 6.500 νοσηλευτές έχουν περάσει το κατώφλι του ΕΣΥ, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει και η πρόσληψη των υπόλοιπων 6.000. «Προχωρούμε -είπε- πάντα σε συνεννόηση και με τον υπουργό Οικονομίας και είμαστε σε καλό δρόμο».

Ερωτηθείς εξάλλου, εάν ο τομέας Υγείας που εντάσσεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Απασχόλησης θα μεταφερθεί στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Αβραμόπουλος απήντησε αρνητικά λέγοντας ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται σε αυτή τη φάση».

Παρακαλούμε διαβάστε ξανά τις δηλώσεις του κ Υπουργού και αν βρείτε κάτι από αυτά που ειπώθηκαν να ισχύει, να μας το μεταβιβάσετε με e-mail για να μη μείνουμε και μεις πίσω από τις εξελίξεις!!!