Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Μετα τους γιατρούς ζητούν τώρα δηλώσεις συναίνεσης και από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία

Μετά τους γιατρούς ζητούν τώρα δηλώσεις συναίνεσης ότι εργάστηκαν το 2008 και πέραν του 48ωρου και από τους υπόλοιπους Υγειονομικούς για να τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα!

Αντιγράφουμε από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης"

Με αφορμή τη μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, εξαιρέσιμων και νυκτερινών στα νοσοκομεία Πανεπιστημιακό και Βενιζέλειο, ζητούν από τους εργαζόμενους, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρουν: «Ρητά και ανεπιφύλακτα, συμφωνώ με το εδάφιο α της παραγρ. 1 του άρθρου 22 της οδηγίας 2003/88/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι συναίνεσα να εργαστώ για όλο το έτος 2008 πέραν του προβλεπόμενου από την άνω οδηγία ανώτατου ορίου εβδομαδιαίας εργασίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου». Τα παραπάνω αφορούν τους εργαζόμενους που υπερβαίνουν τις 48 ώρες εβδομαδιαίως, μαζί με το ωράριο εργασίας τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το γεγονός και καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τις δηλώσεις.