Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας.

Για μια ακόμη φορά υπάρχει ένας προγραμματισμός κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας και ιδιαίτερα στα Δημόσια Νοσοκομεία αλλά δυστυχώς και πάλι χωρίς συντονισμό .Έτσι άλλες κινητοποιήσεις προγραμματίζει η ΠΟΕΔΗΝ και άλλες η ΟΕΝΓΕ. Αυτή τη φορά με ευθύνη της ηγετικής ομάδας της ΟΕΝΓΕ (Τσούκαλος). Ενώ είναι γνωστό ότι όταν οι ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών επί ένα μήνα έκαναν άνω κάτω την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, η ΠΟΕΔΗΝ... σφύριζε κλέφτικα. Προφανώς με τέτοια εκατέρωθεν λογική η κυβέρνηση και ο κ. Αβραμόπουλος τρίβουν τα χέρια τους.
Όπως ενιαία και όχι αποσπασματική είναι η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι συνολικά και βέβαια οι εργαζόμενοι στη Υγεία έτσι και ενιαία και όχι αποσπασματική πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων.
Εμείς λοιπόν έχουμε επανειλημμένα εκφράσει την άποψή μας για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η στάση αυτή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Πρέπει οι εργαζόμενοι μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ενώσεις τους να προάγουν τον ισότιμο και δημοκρατικό οριζόντιο συντονισμό στη δράση τους . Η επιτυχία, ο τρόπος που οργανώθηκαν και η ταχύτατη εξάπλωση που είχαν οι κινητοποιήσεις των ενώσεων των γιατρών το προηγούμενο διάστημα δείχνουν το δρόμο για το μέλλον. Δείχνουν τι μπορεί να καταφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι χωρίς χαλίφηδες στο κεφάλι τους.
Ανεξάρτητα από αυτο έχουμε το παρακάτω προγραμματισμό κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα
Η ΟΕΝΓΕ:
48ωρη απεργία στις 14 και 15 Μαΐου με βασικά αιτήματα :νέο μισθολόγιο-προσλήψεις- ανθρώπινα ωράρια εργασίας.
Σαφώς και αυτό το τρίπτυχο πρέπει οι γιατροί να το εμπλουτίσουν και να το εξειδικεύσουν
όπως θέτοντας το αίτημα των 1600 ευρώ καθαρά για το ειδικευόμενο, 4500 χιλιάδες προσλήψεις γιατρών,μια εφημερία την εβδομάδα,αύξηση των προβλεπόμενων κονδυλίων για την υγεία,Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
Η ΠΟΕΔΗΝ:
  • Συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 15 Μαΐου .
  • 5ωρη(10πμ -3μμ) πανελλαδική στάση εργασίας στις 27 Μαΐου.
  • 5ωρη (10πμ-3μμ) πανελλαδική στάση εργασίας στις 29 Μαΐου.
  • 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 4 Ιουνίου.

Και εδώ τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να διαμορφώσουν ένα τέτοιο πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία αλλά και ταυτόχρονα επιθετικά θα θέτει αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.