Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Φρενίτιδα επενδύσεων από τους ιδιώτες επιχειρηματίες στο χώρο της Υγείας.

Φρενίτιδα έχει καταλάβει το ιδιωτικό κεφάλαιο που επιχειρεί στο χώρο της Υγείας, καθώς η κυβέρνηση με την πολιτική της απαξιώνει μέρα με τη μέρα το Δημόσιο Τομέα στο χώρο της Υγείας και τα αρπακτικά του κεφαλαίου έχουν οσμιστεί τα τεράστια κέρδη που θα αποκομίσουν .
Όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο «Ο Κόσμος του Επενδυτή» έχουν συγκεντρωθεί κεφάλαια ύψους 600 εκατ. ευρώ και είναι έτοιμα προς επένδυση.

Ιδιαίτερα κινητικοί είναι οι τρεις μεγάλοι του κλάδου, δηλ. ο όμιλος Βγενόπουλου, ο όμιλος Αποστολόπουλου και ο όμιλος Λιακουνάκου.

Ο όμιλος Υγεία-Μητέρα-Λητώ σχεδιάζει εξαγορά εταιρειών σε Τουρκία, Ρουμανία και Κύπρο ενώ προωθεί και δημιουργία διαγνωστικού κέντρου στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
Ταυτόχρονα ο ίδιος όμιλος προτίθεται να αναπτύξει δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επίσης να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην κατ’ οίκο νοσηλεία.!

Ο όμιλος Αποστολόπουλου σχεδιάζει τη λειτουργία νοσοκομείου δυναμικότητας 150 κλινών, με δυνατότητα επέκτασης στα 200, στη Ρουμανία. Επίσης σε οικόπεδό του στη Παιανία θα αναπτύξει νοσοκομειακές μονάδες με υπηρεσίες όπως πρότυπο Μαιευτήριο και κέντρα αποκατάστασης .

Ο όμιλος Λιακουνάκου προωθεί, σε συνεργασία με ξένους, την ίδρυση ογκολογικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη και την αγορά κλινικής στη Πάτρα, ενώ σχεδιάζει επίσης την δημιουργία κέντρου αποκατάστασης στο Ηράκλειο της Κρήτης και τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης Κλειστής και Ανοικτής νοσηλείας στη Καβάλα και ήδη έχει δρομολογήσει την ανέγερση νοσηλευτικής μονάδας αποκατάστασης μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας .Ο ίδιος όμιλος σχεδιάζει τη δημιουργία κλινικής αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη δυναμικότητας 200 κλινών.
Ταυτόχρονα , σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» των Ιωαννίνων, έχουν ξεκινήσει επαφές για τη δημιουργία από τον όμιλο Λιακουνάκου, στα Ιωάννινα, συμπλέγματος μονάδων, που θα περιλαμβάνει Γενική Κλινική με τμήμα Μαιευτικής, Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρο Αποκατάστασης

Βλέπετε πώς προχωρά η επανίδρυση του ΕΣΥ του κ. Αβραμόπουλου ;