Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ …

Γιατί η ΔΗΚΝΙ αναγκάζεται να «μεταμφιεστεί» για να υποστηρίξει τις προτάσεις Αβραμόπουλου ;
Η ιστορία είναι τόσο τετριμμένη και χιλιοειπωμένη που έχει αρχίσει να κουράζει ...
Είναι γνωστό σε όλους ότι η συνδικαλιστική ηγεσία της ομοσπονδίας μας (ΟΕΝΓΕ) με το ... ανεπανάληπτο ντουέτο Τσούκαλος (ΔΗΚΝΙ) και Λαοπόδης (ΠΑΣΚ), ενώ από την μία δεν κάνει απολύτως τίποτα για τους άθλιους μισθούς μας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας μας, την ανεργία των νέων γιατρών και πρόσφατα και για την καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, από την άλλη προσπαθεί να μάς πείσει πόσο καλές είναι οι προτάσεις Αβραμόπουλου για «κλαδική συμφωνία» (που προβλέπουν ψίχουλα για αυξήσεις, καθιερώνουν επίδομα εφημέρευσης και απαιτούν την συλλογική μας συναίνεση για τα εξοντωτικά μας ωράρια).
Το «στρατόπεδο» του κυβερνητικού συνδικαλισμού έχει στερέψει από επιχειρήματα.
Σχεδόν όλες οι γενικές συνελεύσεις νοσοκομείων σε Αθήνα και Πειραιά και σχεδόν όλες οι γενικές συνελεύσεις ενώσεων στην υπόλοιπη χώρα έχουν απορρίψει τις προτάσεις του υπουργείου και απαιτούν από τη συνδικαλιστική ηγεσία να οργανώσει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών για αξιοπρεπείς αποδοχές, ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες εργασίας. Στις συνελεύσεις αυτές ακόμα και συνάδελφοι που δεν τοποθετήθηκαν τελείως αρνητικά, εξέφρασαν πολύ σοβαρές επιφυλάξεις και ζήτησαν το τελικό κείμενο της «διαπραγμάτευσης» για να πάρουν θέση.
O Τσούκαλος και οι «συν αυτώ» κυκλοφόρησαν πρόσφατα μία προκήρυξη (όπως φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα) στην απελπισμένη προσπάθειά τους να πείσουν για τις θέσεις τους. Η προκήρυξη αυτή επαναλαμβάνει τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα Τσούκαλου, με ύφος και συντακτικό Τσούκαλου και τα γαλάζια χρώματα της ΔΗΚΝΙ. Περιέργως όμως η ανακοίνωση δεν υπογράφεται από την ΔΗΚΝΙ αλλά από κάποια ... «πρωτοβουλία γιατρών ΕΣΥ» (!!!).
Εδώ προκύπτουν μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα :
1) Ο Τσούκαλος αμέσως μετά την τελευταία «επιστολή» του υπουργείου (16-1-08) μάς είχε υποσχεθεί ότι οι «διαπραγματευτές» θα μάς φέρουν σε λίγες μέρες το τελικό κείμενο της «συμφωνίας» προς έγκριση. Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Οι λίγες μέρες έγιναν τέσσερεις μήνες, και τελικό κείμενο δεν έχουμε δει ακόμα. Μήπως οι τελικές προτάσεις του υπουργείου (μετά και τα γενικότερα «ζόρια» που έχει πρόσφατα ο Αλογοσκούφης) είναι τέτοιες που ντρέπονται να τις παρουσιάσουν στους γιατρούς ?
2) Η ... «άποψη» Αβραμόπουλου - Τσούκαλου – Λαοπόδη μπορεί να μειοψηφεί στις συνελεύσεις, όμως πλειοψηφεί στο γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ (απόλυτη πλειοψηφία ΔΗΚΝΙ – ΠΑΣΚ). Επίσης υπέρ της άποψης Τσούκαλου έχει τοποθετηθεί κατά πλειοψηφία και το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (με στήριξη της μισής ΠΑΣΚ και της μισής ΑΕΓ κατά καιρούς). Ο Τσούκαλος και το ... «επιτελείο» του από καιρό δηλώνουν ότι η «σιωπηλή πλειοψηφία» των γιατρών είναι μαζί τους. Αφού είναι έτσι, τότε γιατί δεν υπογράφουν επιτέλους αυτήν την «συλλογική συμφωνία» που θεωρούν τόσο καλή ? Μάλλον έχουν καταλάβει και οι ίδιοι ότι «κάποιον λάκκο έχει η φάβα», φοβούνται την κατακραυγή και φτιάχνουν άλλοθι για τις υπαναχωρήσεις τους.
3) Αφού η «πλειοψηφία» στηρίζει την πρόταση Αβραμόπουλου (σύμφωνα με την ηγεσία της ΔΗΚΝΙ) τότε γιατί η ΔΗΚΝΙ δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει την όποια απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΙΝΑΠ (έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη 21-5-08 μετά από συλλογή υπογραφών αφού ο Τσούκαλος επί μήνες αρνιόταν να τη συγκαλέσει, στο ξενοδοχείο IMPERIAL) αν δεν έχει συμμετοχή τουλάχιστον ... 600 (!) γιατρών ? Γιατί όρισαν σαν τόπο της συνέλευσης ξενοδοχείο και όχι νοσοκομείο (για πρώτη φορά τα ... 35 τελευταία χρόνια) και μάλιστα αίθουσα με ... 500 καθίσματα, δηλαδή 100 λιγότερα από το όριο απαρτίας που καθόρισαν οι ίδιοι? Αφού οι γιατροί «είναι μαζί τους» γιατί τούς φοβούνται ?
4) Γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει τόσον καιρό ούτε μία επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΚΝΙ να τοποθετηθεί υπέρ της πρότασης Αβραμόπουλου – Τσούκαλου – Λαοπόδη ? Το πρώτο κείμενο που κυκλοφορεί από τα στελέχη της ΔΗΚΝΙ (το πρόσφατο τετρασέλιδο) δεν υπογράφεται από την ΔΗΚΝΙ, αλλά προτιμά την ... «πρωτοβουλιακή» ανωνυμία. Μήπως κάποιοι έχουν καταλάβει πόσο ...«πατάτα» είναι η όλη ιστορία και «κρατάνε πισινή» έτοιμοι να τα φορτώσουν όλα στον Τσούκαλο μόλις βρουν την ευκαιρία λέγοντας το γνωστό «εμείς δεν ξέραμε τίποτε, πέσαμε από τα σύννεφα» ?
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΤΗΝΑ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ» ΤΕΡΤΙΠΙΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ, 21-5-08, 11.30 πμ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IMPERIAL (πλατεία Καραϊσκάκη, σταθμός μετρό Μεταξουργείου).



Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.)