Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο….




 Αυτή την  αγωνιστική  καταιγίδα φοιτητών-καθηγητών -εργαζομένων δεν την  περίμεναν!!!


Είχαν σχεδιάσει μέσα στο κατακαλόκαιρο, ώστε να δημιουργήσουν τετελεσμένα , να ψηφίσουν ένα νόμο-πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, πραγματικό  έκτρωμα, που οδηγεί στο πανεπιστήμιο υποχείριο της δικτατορίας  της αγοράς,  ένα νόμο  που καταργεί στην ουσία  τη δωρεάν παιδεία, διαλύει τα πτυχία, επιβάλλει τη λειτουργία με όρους επιχείρησης, διώκει την κριτική σκέψη και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο δίνοντας τη δυνατότητα στις δυνάμεις καταστολής να εισβάλουν όποτε θέλουν στις σχολές ενάντια στο μαχόμενο φοιτητικό κίνημα.
Ένα νόμο που πλήττει όλους τους εργαζόμενους . Οι εργατικές οικογένειες θα πληρώσουν τα δίδακτρα, οι νέοι πτυχιούχοι-εργαζόμενοι θα παραδοθούν στην ανεργία και την υποαπασχόληση με «βεβαιώσεις σπουδών» αντί για πτυχία με επαγγελματικά δικαιώματα, όλοι θα αντιμετωπίσουν τη σιδερόφρακτη «δημοκρατία των ΜΑΤ».
Ένα νόμο που  υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς   για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Γι αυτό συνασπίστηκε όλη η αστική πολιτική αλητεία  (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ) των μιζαδόρων, και των "παραγραμμένων" σκανδάλων  , των βολευτών τζουτζέδων των μεγαλοεπιχειρηματιών , υπουργών και πολιτευτών της ρεμούλας  και της διαπλοκής .
Μόνο που για μια ακόμη φορά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο.
 Χωρίς να έχουν ανοίξει καλά καλά οι σχολές και με πρωτοφανή μαζικότητα για την εποχή, οι φοιτητές και οι καθηγητές υψώνουν πύργο ατίθασο.
Ακόμη και οι φοιτητικές παρατάξεις που πρόσκεινται στα κόμματά τους , τους γυρίζουν την πλάτη !!!
Γυρίζουν την πλάτη τους στο μαύρο μέλλον που τους επιφυλάσσουν τα πολιτικά τρωκτικά του κεφαλαίου.

Γι αυτό τούτες τις μέρες έχουν λυσσάξει.
Έχει βγει σεργιάνι στις αστικές φυλλάδες και στα κανάλια της ρεμούλας , της αρπαχτής και της διαπλοκής  όλο το χαφιεδότσουρμο (αυτοί  που αποτελούνε τον «εθνικό κορμό»)   και χύνει χολή και μίσος απέναντι στους σημερινούς και αυριανούς αγωνιζόμενους επιστήμονες..
Είναι γελασμένοι, όμως, εάν πιστεύουν ότι αυτό το έκτρωμα θα εφαρμοστεί!
Η ιστορία του νεολαιίστικου και του πανεπιστημιακού κινήματος έχει δείξει ότι έχει τη δύναμη να ταπεινώνει την αλαζονεία των κυβερνήσεων. Ιδίως, όταν σήμερα η κοινωνία ξεσηκώνεται ενάντια στο Μνημόνιο και τις πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ και όταν ζήσαμε τις πανεργατικές απεργίες και το συγκλονιστικό δίμηνο των κινητοποιήσεων στις πλατείες. Με καταλήψεις, απεργίες και διαδηλώσεις, με πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό συντονισμό από τα κάτω ο νόμος-πλαίσιο μπορεί να ανατραπεί και να έχει την τύχη του αλήστου μνήμης 815, που ανατράπηκε μετά την ψήφισή του, όπως θα συμβεί και με τον σημερινό του διάδοχο.

Η φοιτητική κινητοποίηση της 1ης Σεπτέμβρη και το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη πρέπει να είναι πραγματική επίδειξη δύναμης του εκπαιδευτικού κινήματος. Οι συνελεύσεις που ξεκινούν πρέπει να πάρουν αποφάσεις για αγωνιστική κλιμάκωση. 

Ο νέος νόμος-πλαίσιο θα ανατραπεί - Η Παιδεία της Αγοράς δεν θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από το πανεπιστημιακό άσυλο

ΥΓ 1 : Και όπως λέει και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε ένα πολύ όμορφο τραγουδάκι του Μιχάλη  Γκανά

ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ….

ΥΓ 2 : Αυτή τη στιγμή 81 τμήματα και σχολέςτων ΑΕΙ υπό κατάληψη και έπεται συνέχεια... (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)