Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Εμείς δουλεύουμε και άλλοι ..μας δουλεύουν


                              Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Καυτός, από όλες τις απόψεις αυτός ο  Αύγουστος. Δεν είναι μόνο η πυρωμένη άσφαλτος, η δυσφορία στην αναπνοή και ανυπόφορη ζέστη μέσα στην νύχτα. Δεν φτάνει που σέρνεσαι, ανοίγεις την τηλεόραση και βλέπεις κάθε ημέρα το ίδιο σκηνικό. Λεφτά κολλαριστά, ντάνες που στοιβάζονται στα ειδικά μηχανήματα. Είτε για την κρίση στην Ευρώπη είτε για την κρίση στην Ελλάδα λένε, τις ίδιες εικόνες δείχνουνε. Όταν αναφέρονται στις ΗΠΑ βλέπουμε κατοστάρικα δολάρια καινούργια και όμορφα.
Αναρωτιέμαι τι ρόλο παίζουν τα κανάλια μας. Ποιανού αυτιά χαϊδεύουν; Γιατί όταν αναφέρονται σε συμφωνίες και « βοήθειες» δεν δείχνουνε τα ποσοστά ανεργίας αυτών των χωρών; 
Στην Ελλάδα μας μία εικόνα φτάνει  για να καταλάβουμε το μαύρο μας το χάλι. Των ανθρώπων, με το γάντζο, που ψαρεύουν στους κάδους σκουπιδιών. Τις λαϊκές όπου οι συνταξιούχοι περιμένουν για να μαζέψουν τα λίγο χτυπημένα φρούτα και λαχανικά .Γιατί οι ρεπόρτερς δεν στήνουν κάμερες έξω από τα σουπερμάρκετ την  ώρα που πετιούνται τα ληγμένα και πλακώνονται ,για τα  σκουπίδια, οι άποροι με τα καροτσάκια τους;
Μήπως φοβούνται ότι θα βαρυστομαχιάσουν οι πολιτικοί μας; Λέτε να ενοχληθούν οι κυβερνόντες που ετοιμάζουν καινούργιο χαράτσι στους εργαζόμενους; Πολύ που τους νοιάζει ότι κανένας πλέον κάνει ολιγοήμερες διακοπές . Σιγά που θα κλάψουνε ότι ο αριθμός των ανέργων πλησιάζει τους 800.000.Το μόνο που τους καίει είναι ότι θα λογοδοτήσουνε στους «φίλους» του ΔΝΤ. Άντε που δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Πραγματοποιούνται έλεγχοι σε διάφορα επίπεδα αλλά κανείς δεν πάει φυλακή. Ο εισπρακτικός μηχανισμός υπολείπεται και όλοι ξέρουμε ότι ο μεγαλύτερος οφειλέτης είναι το κράτος. Διαπιστωμένα το προσωπικό στις εφορείες  είναι μειωμένο και δεν αρκεί και όμως το κράτος  προετοιμάζεται να πληρώσει ιδιώτες να εισπράξουν τους φόρους. Αφενός απολύεις εκπαιδευμένο εργαζόμενο αφετέρου νοικιάζεις  ακριβό εισπράκτορα. Αυτό  δεν είναι σπατάλη;.
Εμείς δουλεύουμε, όσοι έχουμε ακόμα δουλειά και εσείς μας δουλεύετε! Αν οι βουλευτές μας θα ήταν 150 ξέρετε πόσο οικονομία θα επιφέρατε στο δημόσιο; Κύριοι βουλευτές αλλάξτε  ρόλους με τον εργαζόμενο ! Πάψτε να σκαρφίζεστε  αντιλαϊκά μέτρα. Κάθε ημέρα κόβετε εισοδήματα και  εφάπαξ. Αλήθεια πολεμάτε την διαφθορά και την φοροδιαφυγή; Ρίξτε μια ματιά στα φιλαράκια σας που καλύψανε τον προεκλογικό σας αγώνα. Τους νόμους τους αλλάζετε και επιβραβεύετε τους παράνομους (νόμος για τα αυθαίρετα). Απίστευτη η άνεση με την οποία σήμερα νομοθετείτε κάτι και αύριο το αλλάζετε. Βγάζεται πύρινους λόγους για την πάταξη της φοροδιαφυγής .Ξέρετε  ποιοί και πόσοι είναι οι έλληνες που βγάλανε στις ξένες τράπεζες  τεράστια ποσά και τι  τους κάνατε; Μέτρα ακούμε και μέτρα δεν βλέπουμε! Το μαύρο χρήμα φορολογείται και από ποιους; Υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Μας δουλεύετε χοντρά!. Μας  κοροϊδεύετε. Η αιτία του κακού στην Ελλάδα ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι η ή λάθος επιλογές των τόσων κυβερνήσεων; Όσο και να στραγγίζετε τους εργαζόμενους, που είναι οι μόνοι που ξέρετε πώς βγάζουν το ψωμί τους, δεν βγαίνουν τα χρωστούμενα. Από την δουλειά μας ζείτε!