Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011 : Μήνας κινητοποιήσεων όλων των Ιατρικών Κλάδων και όλων των ιατρών της χώρας.

48ωρη προειδοποιητική Πανελλήνια Πανιατρική Απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΠΙΣ)

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την 20η Αυγούστου 2011, ασχολήθηκε λεπτομερώς με τις προτάσεις των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Υγείας και Εργασίας για την απασχόληση και την αποζημίωση των γιατρών στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ και αποφάσισε τα ακόλουθα:
Α. Απορρίπτει στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΠΥ, ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα Ιατρού και του Ιατρικού έργου.
Β. Καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του απαράδεκτου σχεδίου τους για τον ΕΟΠΥΥ και να επανεξετάσουν συνολικά το σχεδιασμό τους βάσει των προτάσεων της ιατρικής κοινότητας.
Γ. Καλεί το σύνολο των γιατρών της χώρας να αντιδράσουν συνολικά και μαχητικά στις διαγραφόμενες εις βάρος τους και εις βάρος της υγείας του λαού, εξελίξεις, οι οποίες υπαγορεύονται από μία απάνθρωπη και ανεδαφική πολιτική για την υγεία στο όνομα της οικονομικής κρίσης.
 Εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο να καταρτίσει με εμπειρογνώμονες, πλήρη τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση για Γενική Συλλογική Σύμβαση Ιατρικής Απασχόλησης και Αμοιβών με τον ΕΟΠΠΥ για την Π.Φ.Υ. του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τις προτάσεις της ιατρικής κοινότητας και να λάβει όλες τις απαιτούμενες αποφάσεις σε άμεση συνεργασία με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων.

Η Γενική Συνέλευση ΟΛΩΝ των Προέδρων και των Εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων της Επικρατείας, αποφάσισε την έναρξη κινητοποιήσεων ΟΛΩΝ των Ιατρικών Κλάδων , με την πραγματοποίηση 48ωρης προειδοποιητικής Πανελλήνιας Πανιατρικής Απεργίας για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2011, με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας καλούνται να ενημερώσουν και να προετοιμάσουν αγωνιστικά τα μέλη τους, ώστε κανείς γιατρός να μην υπογράψει την απεχθή και υποτιμητική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και να αναστείλουν την έκδοση των τυχόν αιτούμενων πιστοποιητικών για διάστημα 3 – 6 μηνών.

 Τέλος, η Γενική Συνέλευση ψηφίζει :
1.Την ενεργοποίηση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου που παραδίδει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε εξωϊατρικές επιχειρήσεις, διότι προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα της προστασίας της υγείας (Σύνταγμα της Ελλάδος, Άρθρο 5, παρ. 5 και 21)
2.Την υποβολή αγωγών σε Προέδρους – Διοικητές Ασφαλιστικών Οργανισμών, για τη μη εμπρόθεσμη εξόφληση των οφειλών τους στους γιατρούς, με την συνδρομή των Ιατρικών Συλλόγων και του Π.Ι.Σ.
3.Την υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου που διαπομπεύει δημοσίως τον Ιατρικό Κλάδο, χωρίς τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
4.Την έκφραση άμεσης στήριξης προς τους Νοσοκομειακούς Ιατρούς και τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ. 

Προς υλοποίηση ΟΛΩΝ των ανωτέρω, η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κηρύσσει τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2011 ως μήνα κινητοποιήσεων όλων των Ιατρικών Κλάδων και όλων των ιατρών της χώρας.

Η εισήγηση του ΔΣ του ΠΙΣ στην ΓΣ εδώ


Πηγή :Ygeianet