Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αποθράσυνση


Όλα δείχνουν ότι η χούντα που κυβερνά την Ελλάδα , δηλαδή η "αγία τριάδα" Κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ παίζει όλα τα χαρτιά της τούτο το χρονικό διάστημα.
 
Αν της βγουν, δηλαδή αν δεν σηκώσουν κεφάλι οι ραγιάδες  …συνεχίζει.
Αν από το Σεπτέμβρη συναντήσει σοβαρές αντιστάσεις  φαίνεται ότι θα σύρει την χώρα σε αιφνιδιαστικές πρόωρες εκλογές… με ψηφοθηρία μέσω των προγραμμάτων « κοινωφελούς εργασίας» των 135 ημερών και των 625 ευρώ μικτά (!) και μέσα από την εφαρμογή των γνωστών ψευδοδιλλημάτων περί χρεοκοπίας και κατάρρευσης.

Ενδεικτική είναι η λύσσα που έχει πιάσει τους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, καθώς φαίνεται να  υπάρχει μεταξύ τους ανταγωνισμός ποιος θα εφαρμόσει τα πιο αντιλαϊκά μέτρα .
Δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στο τι  πολιτική εφαρμόζει αυτό το χρονικό διάστημα κάθε υπουργείο ξεχωριστά.

Το Υπουργείο Οικονομικών  του δελφίνου  Βενιζέλου που εκτός από την μισθολογική και φορολογική σφαγή που επεφύλαξε και επιφυλάσσει για εργαζόμενους και συνταξιούχους,( αν δεν δουν τυμπανισμένα πτώματα στο δρόμο από την πείνα , όπως επί της …πρώτης γερμανικής  κατοχής, δεν πρόκειται  να σταματήσουν) έφτασε στο σημείο να συνάψει συμφωνία με την Φινλανδία σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα καταθέσει, σε κρατικό λογαριασμό της Φινλανδίας, το φινλανδικό μερίδιο δανείου (1 δισ. ευρώ), το οποίο θα τοκίζεται με περίπου 4% !!!Δηλαδή, όσα θα μας δανείσουν οι Φινλανδοί θα τους τα ξαναδανείσουμε εμείς για να τα επενδύσουν με... ασφάλεια!!!

Το υπουργείο Παιδείας της Αννούλας έβαλε αμέτι μωχαμέτι  να διαλύσει την υπάρχουσα δομή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να την προσαρμόσει στις ορέξεις της καπιταλιστικής αγοράς .Σε μικρό χρονικό διάστημα  από σήμερα, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, έστω έτσι όπως πάνε να την καταντήσουν, θα την προσεγγίζουν μόνο όσοι «τα βαστάν  χοντρά»  ή υποθηκεύονται συν γυναιξί και τέκνοις, στους αιώνες των αιώνων,  στους τραπεζίτες τοκογλύφους (φοιτητικά δάνεια).Και από παροχή  γνώσης και εφοδίων …αφήστε το καλύτερα.
Το Υπουργείο Παιδείας που θα διορίσει λέει  περίπου  600 εκπαιδευτικούς  ( για την ακρίβεια 119 στην πρωτοβάθμια και 424 στην δευτεροβάθμια)  όταν λόγω συνταξιοδότησης  αποχωρούν ήδη  περί τις 11.000 εκπαιδευτικοί !!!
Φαντάζεστε τι έχουν να αντιμετωπίσουν μαθητές, γονείς αλλά και καθηγητές τούτη τη χρονιά! 
Ποια αναλογία 1: 5 ή 1:10 ; 
Εδώ η Διαμαντοπούλου τους πέρασε  στον  ανταγωνισμό (που λέγαμε) τους άλλους υπουργούς . 
1: 20!

Οπότε ο φιλόδοξος Λοβέρδος δεν μπορεί να αφήνει την Αννούλα να κάνει παιχνίδι μόνη της. Οσονούπω θα αναγγείλει το 1:50 ή για την ακρίβεια το 1: ∞ !!!
Το υπουργείο Υγείας που έβαλε σκοπό να μην περάσει κουνούπι  την πύλη εισόδου των μονάδων υγείας, χωρίς να το χαρατσώσει. Ακόμα και τα clubs  Ανδρέα δίνουν… ένα ποτάκι στη είσοδο με την επίδειξη του εισιτηρίου για να παρακολουθήσεις το …πρόγραμμα.
Αν δε,  δεν κλείσει τα μισά νοσοκομεία και ΚΥ δεν θα ησυχάσει.
Ουκ εα με καθεύδει το (της ) Αννούλας τρόπαιον. 

Το υπουργείο εργασίας  του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚου αρχισυνδικαλιστή Κουτρουμάνη που θεωρεί ότι το 8ωρο είναι… μισή τεμπελιά, ότι ολόκληρος μισθός είναι σπατάλη στις δύσκολες εποχές που ζούμε και ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι… κομμουνιστική προπαγάνδα! 

Ο Σεπτέμβρης έρχεται .
Στο χέρι μας να τον χρωματίσουμε με τα χρώματα της ελπίδας , του αγώνα, της εξέγερσης.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –ΕΕ ΔΝΤ
Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ
 ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ