Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ετοιμάζουν ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων!

Φαίνεται ότι δεν έχουμε ακόμη δει τίποτε  απ' αυτά που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου και ο Λοβέρδος.
Πρόκειται για μια κυβέρνηση -καμικάζι που δεν έχει καμιά αναστολή μέχρι να φέρει σε πέρας την αποστολή της. Να μετατρέψει τη χώρα σε παράδεισο για το κεφάλαιο και σε  κόλαση για τους εργαζόμενους, για το λαό, για τους πολίτες.

Και τώρα στο ψητό...
Ποιος ήταν ο ένας από τους  όρους της Μέρκελ για  να δώσει αυτή τη περιβόητη επιμήκυνση στη πληρωμή του δανείου των 110 δις ευρώ;
Οι ιδιωτικοποιήσεις  και το ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας.
Ε, λοιπόν μέσα σε αυτά είναι και νοσοκομεία.
Και μάλιστα  υπάρχουν ήδη διεργασίες που  γίνονται στο παρασκήνιο !

Για διαβάστε και ακούστε μετά, τι λέει ο ομογενής  Ευρωβουλευτής  των Φιλελευθέρων της Γερμανίας  Γιώργος Χατζημαρκάκης.



Για την οικονομία, στην εκπομπή με το Μπάμπη Παπαπαναγιώτου:

Για τις δηλώσεις της Μέρκελ περί ιδιωτικοποιήσεων:

«Είχε μία δύσκολη συνάντηση και η ίδια δεν θέλει να βοηθήσει, όμως πρέπει. Ξέρει ότι υπάρχει μία πίεση από την πραγματικότητα και πρέπει να βοηθήσει, πρέπει να πείσει την ίδια της τη Βουλή, την ίδια της την κοινοβουλευτική ομάδα η οποία είναι κατά κάποιας βοήθειας.

Γι’ αυτό έδεσε τη βοήθεια με προϋποθέσεις και είπε ότι η επιμήκυνση και η μείωση των επιτοκίων θα δεσμευτεί στην Ιρλανδία με πιο υψηλό φόρο για τις επιχειρήσεις και στην Ελλάδα δεν ζητάει ιδιωτικοποιήσεις γενικά αλλά ζητάει να πουλήσει η Ελλάδα δημόσια περιουσία. Ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό δημόσιας περιουσίας. Θέλουν να πουν ότι δεν υπάρχει βοήθεια χωρίς προϋπόθεση.

Ξέρουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στην Ελλάδα. Θέλουν να ιδιωτικοποιήσει η Ελλάδα τα νοσοκομεία, σιδηρόδρομους, αυτοκινητόδρομους, γέφυρες. Όλα αυτά θα μπορούσαν να πουληθούν, κοστίζει βέβαια, είναι προφανές. Οι περισσότεροι Βουλευτές της Γερμανίας που τώρα ζητάνε προϋποθέσεις και δεσμεύσεις, δεν έχουν ιδέα από την Ελλάδα, δεν την ξέρουν. Θέλουν δεσμεύσεις και προϋποθέσεις, θέλουν ένα μάθημα. ‘’Δίνουμε αλλά θέλουμε να μάθεις, να καταλάβεις, ν’ αλλάξεις τη ζωή σου, το ρυθμό σου’’. Έτσι είναι οι Γερμανοί, τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε από τη μία μέρα στην άλλη.

Το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, έχει κατέβει δύο φορές στην Ελλάδα να συζητήσει ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της Υγείας. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για την Ελλάδα στον τουρισμό Υγείας, να γίνει πολύ ελκυστική η Ελλάδα για Άραβες, για Ρώσους αλλά και για Ευρωπαίους να κάνουν τις εγχειρήσεις τους στην Ελλάδα και να μείνουν για 2- 3 εβδομάδες στα νοσοκομεία και στα ξενοδοχεία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει πιο πολύ στην ελεύθερη αγορά παρά στο σοσιαλιστικό δρόμο. Δεν με εκπλήσσει αυτή η πρωτοβουλία.

Ξέρετε πολύ καλά ότι χωρίς το λάθος που έκανε ο εκπρόσωπος της τρόικα, ο κύριος Παπανδρέου δεν θα έκανε τη δήλωση ότι δεν πουλάμε τίποτα. Η ελληνική κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχει η ανάγκη να γίνουν πωλήσεις».






Για να ακούσετε όλη τη συνέντευξη κλικ εδώ