Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Γιατί χαίρεται ο Γιώργος και χαμογελά πατέρα;

Γιατί χαίρεται ο Γιώργος και χαμογελά πατέρα;
Γιατί συνομολογεί  ότι με  τα αντικοινωνικά και βάρβαρα μέτρα που πήρε  όχι μόνο το δημόσιο χρέος δεν αποπληρώνεται  αλλά ούτε το δάνειο των 110 δις ευρώ-που πήρε  από την τρόικα για να αποπληρώσει προηγούμενα τοκοχρεολύσια-αποπληρώνεται μέσα στα χρονικά όρια του Μνημονίου  και ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι ούτε το 2013 θα μπορεί η ελληνική καπιταλιστική οικονομία να βγει  ελεύθερα στις αγορές για δανεικά,  για αυτό και μπαίνει στο  μηχανισμό στήριξης για να εξασφαλίσει ρευστότητα.  Το δε  χρέος θα συνεχίσει να διογκώνεται. (Αυτό είναι με άλλα λόγια η αποδοχή της επίσημης  ελεγχόμενης χρεοκοπίας.)

Γιατί χαίρεται ο Γιώργος και χαμογελά πατέρα;
Γιατί η παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ ευρώ  που πήρε, έχει ως όρο το  ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για την ανεύρεση των 50 δις ευρώ και η δέσμευση για «αιώνια» λιτότητα και για περαιτέρω πλήρη   αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων , για περαιτέρω φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο , για επιπλέον έμμεσους και άμεσους φόρους για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, για νέα πληγματα στην ασφάλιση -συνταξιοδότηση, για βάθεμα της ιδιωτικοποίησης σε υγεία ,παιδεία κλπ.

Γιατί χαίρεται ο Γιώργος και χαμογελά πατέρα;
Γιατί  προϋπόθεση για  ένταξη στο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης στον οποίον μας οδηγεί (που στηρίζει στην ουσία τις χρεοκοπημένες οικονομίες που δεν μπορούν να βγουν  ελεύθερα στις αγορές)    είναι η «συνταγματική»  κατοχύρωση  και δέσμευση για την αιώνια λιτότητα και βαρβαρότητα  για ένα παρατεταμένο εργασιακό και όχι μόνο  μεσαίωνα.

Γι αυτό χαίρεται ο Γιώργος και χαμογελά παιδί μου  και γι αυτό σήμερα   μαύρα φίδια πρέπει να ζώνουν και αυτούς   που είχαν  μέχρι τώρα... τις αμφιβολίες και τις αυταπάτες τους.

Μια λύση υπάρχει.
Να αντιστραφούν οι ρόλοι και να χαίρεται και να γελά ο κόσμος και μαύρα φίδια να ζώσουν το Γιώργο ,την κυβέρνησή του και όλο τον αστικό συνασπισμό εξουσίας.

Στο χέρι μας είναι πλέον.