Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τον ταύρο από τα κέρατα

Σήμερα, σύμφωνα με την "αστρολογία" μπαίνουμε στον  Κριό το πρώτο ζώδιο της άνοιξης και μετά  από ένα μήνα στις 21 Απρίλη (τι ημερομηνία και αυτή!) μπαίνουμε στον Ταύρο, το δεύτερο ζώδιο της άνοιξης.
Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο τα ..κέρατα.

Το δίμηνο λοιπόν αυτό,  η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και μετά και τις αποφάσεις που θα επικυρωθούν στις 25 Μάρτη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, θα ανοίξει ένα νέο κύκλο  αντιλαϊκών ανατροπών  που θα περιλαμβάνουν περαιτέρω  περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα,  μέτρα «διευκόλυνσης της  κινητικότητας»(!) υπαλλήλων του Δημοσίου, ενώ παράλληλα θα μπαίνουμε και στην καρδιά των ανατροπών στο χώρο της Υγείας.

Στο πλαίσιο του περιβόητου  μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος, στόχος είναι, έως το 2014, να «εξοικονομηθούν» πόροι 4 δισ. ευρώ. Μεταξύ δε των μέτρων που εξετάζονται είναι το κλείσιμο-συγχωνεύσεις νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας «που δεν είναι παραγωγικά».
Ο υγειονομικός χάρτης, που σήμερα θα παρουσιάσει ο Λοβέρδος, θα αποτελέσει τη βάση για τον «Καλλικράτη» στην Υγεία, τη βάση δηλαδή για  την έναρξη της εαρινής επίθεσης του καρτέλ Κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ, που θα περιλαμβάνει     συγχωνεύσεις, αλλαγή χρήσης, αλλαγή του τρόπου διοίκησης αλλά και στην ουσία κλείσιμο νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. 
Ταυτόχρονα θα δρομολογηθούν όλα εκέινα τα μέτρα  μέτρα που θα εντείνουν στο έπακρο τον αποκλεισμό, από την πλήρη πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας σε πολύ μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Γι αυτό και πρέπει όσο πιο σύντομα γίνεται σε κάθε νοσοκομειακή μονάδα, σε κάθε ΚΥ να αναπτυχθούν εστίες αντίστασης. Να γίνει προσπάθεια ενός ανεξάρτητου πανελλαδικού  συντονισμού  όλων αυτών των αντιστάσεων. Οι εστίες αυτές πρέπει να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο αιτημάτων που όχι μόνο θα συγκρούεται με την κυρίαρχη λογική και πολιτική  αλλά θα περιέχει και πρόταση διεξόδου με αιτήματα  που θα προκαλούν ρήγματα στο κυρίαρχο σκηνικό, κόντρα στις λογικές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. 
Πρέπει  τώρα να καταφέρουμε αρχικά να  επιβάλλουμε μια no-fly zone πάνω από το χώρο της Υγείας .
Και να δημιουργήσουμε  τις προϋποθέσεις ώστε να …πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα!