Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πόσο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή στις "αγορές", κ. Λοβέρδο;


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.)

 Αθήνα: Ιουλιανού 42-46 τ.κ. 10434
           Τηλ.: 2108234914,fax: 2108234916,κιν.:6936557550
www.pasonop.gr                 email: pasonop@gmail.com

Αθήνα, 21/03/2011

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

«Πόσο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή στις "αγορές", κ. Λοβέρδο;»


        Την ώρα που η Ελλάδα διαθέτει περί τις 150 κλειστές κλίνες εντατικής θεραπείας λόγω υποστελέχωσης, την ώρα που τουλάχιστον 3.000 συμπολίτες μας/ έτος χάνουν άδοξα τη μάχη για τη ζωή , και ενώ δόθηκαν τόσοι αγώνες – και αντίστοιχες υποσχέσεις- το προηγούμενο διάστημα, το να αναστέλλεται σήμερα η λειτουργία ακόμη περισσότερων κλινών ΜΕΘ αποτελεί εκτός από πρόκληση προς τον Ελληνικό λαό, προϊόν εγκληματικής αδιαφορίας.
        Η σημερινή Ηγεσία του ΥΥΚΑ, προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στα ξένα κέντρα, επιδίδεται μέχρι στιγμής σε ένα ανελέητο "σαφάρι" περιστολής  δαπανών¨ χωρίς να υπολογίζει το ανθρώπινο κόστος και τις συνέπειες.
        Η σύγχυση προτεραιοτήτων στην οποία έχει περιέλθει, δεν της επιτρέπει να αντιληφθεί πως τα νοσηλευτικά τμήματα στενάζουν από την υποστελέχωση και τις ελλείψεις αναλώσιμου υλικού που χορηγείται – εάν και όταν χορηγείται - "με το σταγονόμετρο".
        Την ίδια στιγμή, ενδεικτικό της εικόνας διάλυσης και ασυνεννοησίας που επικρατεί, αποτελεί το γεγονός ότι ένα ολόκληρο Τμήμα, η Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αναστέλλει τη λειτουργία του λόγω υποστελέχωσης από 01/04/2011 με πρωτοβουλία του Διοικητή κ. Βέργουλα, και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανενός είδους αντίδραση - ούτε καν απάντηση - από τη Διοίκηση της 4ης Υ.ΠΕ. 
        Υπενθυμίζουμε στον Πολιτικό προϊστάμενο του ΥΥΚΑ κ. Λοβέρδο, πως ο χρόνος του ως Λογιστή της Υγείας – και η περίοδος χάρητος μαζί - εκπνέει στις 31/03/2011, δηλαδή σε εννέα ημέρες. Από την 1η του Απρίλη, επιλέγει ο ίδιος αν θα κριθεί με αμιγώς πολιτικά κριτήρια για το έργο του, ή θα υλοποιήσει τη δέσμευση που ο ίδιος δημόσια έδωσε…        

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ