Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ Ε.Ρ.Τ. ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙΣ.... Ε.Σ.Υ.... ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?...



 Από Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου - Κ.Υ Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)





ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ  ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ , ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ  ΤΗΝ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ» ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑΞΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ  7 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ

- Οι διορισμένες διοικήσεις όλων των κομμάτων εξουσίας που έχουν περάσει κατά καιρούς από το Κ.-Υ. Νάξου αποδείχτηκαν ανίκανες να αναπτύξουν ουσιαστικά τον οργανισμό του, ώστε να μπορεί να παρέχει δευτεροβάθμια υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα στην τοπική κοινωνία .Όχι μόνο λοιπόν δεν ήταν ικανοί για να πράξουν το αυτονόητο, αλλά έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για την υπονόμευση της δωρεάν δημόσιας υγείας ,ακολουθώντας πάντα πιστά τις εντολές "άνωθεν" για σταδιακή και στο τέλος καθολική ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ.
Η συγκεκριμένη καταγγελία έχει να κάνει με μια δωρεά της " Βlue Star Ferries " πριν  από επτά χρόνια περίπου προς το Κ.Υ.Νάξου ,τότε που όλοι οι " παράγοντες" και "παραγοντίσκοι" μίλαγαν για την ανάπτυξη του κέντρου υγείας σε δευτεροβάθμιο νοσοκομείο στα πλαίσια των προεκλογικών τους εκστρατειών ,κάνοντας για άλλη μια φορά την υγεία του κοσμάκη ,εργαλείο προπαγάνδας για τα στενά κομματικά συμφέροντα τους .
Ίσως κάποιοι  θα θυμούνται  και την κόντρα του Χαρδαβέλα στην  τότε εκπομπή του, στο κανάλι ALTER για το συγκεκριμένο θέμα.Οι "Μεν" λέγανε να το παραλάβουμε το μηχάνημα αιμοκάθαρσης και οι "Δε(ν)" αρνιόντουσαν ...........
Δωρεά λοιπόν προς το Κ.Υ. Νάξου τότε, ενός μηχανήματος αιμοκάθαρσης για νεφροπαθείς .Όπως προείπαμε ,εκείνη την περίοδο οι φήμες για ανάπτυξη του Κ.Υ. σε νοσοκομείο ήταν έντονες και ενισχύονταν  από τα παπαγαλάκια και τα φερέφωνα  των τότε  παρατάξεων .
Σε αυτό προφανώς το κλίμα λοιπόν ,ήρθε και η δωρεά αυτή ,αλλά τελικά σκόνταψε στο όλο "σύστημα".....Όχι ότι εκείνη την εποχή θα ήταν χρήσιμο το μηχάνημα στη Νάξο ,αφού δεν υπήρχε η υποδομή για ένα τέτοιο εγχείρημα .
Αν  μας ρωτήσετε : Τώρα υπάρχει ? η απάντηση είναι : Όχι βέβαια (έλλειψη αιμοδοσίας, ιατρών νεφρολόγων και αιματολόγων ) ,αλλά μαζί με τα υπόλοιπα μηχανήματα ,όταν έστηναν την μονάδα τεχνητού νεφρού πριν 4 χρόνια περίπου θα μπορούσαν να βγάλουν επιτέλους από το κουτί και αυτό, που έγινε τότε τόσος ντόρος και έστω να το στήσουν μαζί με τα άλλα .Απεναντίας, ούτε καν το λογάριασαν με αποτέλεσμα να σαπίζει επτά περίπου χρόνια στην κούτα του. Αυτό δείχνει περίτρανα την εγκληματική αδιαφορία όλων αυτών,που είναι "υπεύθυνοι" υποτίθεται για την ανάπτυξη του τομέα της υγείας και   που δήθεν νοιάζονται για την ανάπτυξη του Κ.Υ.Νάξου.
Το συμπέρασμα είναι ότι δεν θέλουν δημόσιο δευτεροβάθμιο νοσοκομείο στη Νάξο.Αν ήθελαν θα το είχαν ήδη πραγματοποιήσει.Για αυτούς τα νοσοκομεία σημαίνουν "έξοδα" και "τρύπες" στον προυπολογισμό τους.Δεν είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν λεφτά για την υγεία αν και οι ασφαλιστικές εισφορές - κρατήσεις που  μας κάνουν και τα χαράτσια που μας επιβάλουν  (πεντάευρα κλπ)  είναι υπέρογκα. 
Η λέξη ΝΤΡΟΠΉ λοιπόν ,νομίζουμε είναι το λιγότερο που χαρακτηρίζει τέτοια κατάληξη στο όλο θέμα,  αν αναλογιστούμε  ότι και  τα άλλα μηχανήματα της μονάδας  τεχνητού νεφρού, έχουν την ίδια μοίρα, γιατί μένουν και αυτά σε πλήρη απραξία...εδώ και 4 χρόνια .
Με  απλά λόγια , στήσανε ένα νοσοκομείο που  στην ουσία δεν  λειτουργεί....(ένα νοσοκομείο φάντασμα δηλαδή).
Η υγεία - περίθαλψη και πρόνοια είναι κοινωνικό αγαθό και  πολύ σοβαρό κομμάτι της καθημερινής μας μέριμνας και φροντίδας για να το εμπιστευόμαστε στα χέρια αυτών των ανάξιων, προσκυνημένων και παραδομένων στα συμφέροντα , καρεκλοκένταυρων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το "κέρδος τους..."
Παλέψτε για δωρεάν δημόσια ποιοτική υγεία --περίθαλψη -- πρόνοια για όλους, ανεξαρτήτως εθνικότητος, χρώματος και διαφορετικότητας.
Μην τους εμπιστεύεστε πια .Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας πριν να είναι αργά.Ξέρετε  γιατί ?

ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ Ε.Ρ.Τ. ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙΣ... Ε.Σ.Υ...  ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?