Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Νέα καθυστέρηση στο διορισμό διοικητών στα νοσοκομεία

Αναδημοσίευση από Iatropedia


Παρότι οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ήταν ότι το ξεκαθάρισμα και η  επιλογή θα γίνει άμεσα, τελικώς όπως όλα δείχνουν μάλλον προς το τέλος καλοκαιριού αναμένονται τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Η ρευστή πολιτική κατάσταση της χώρας φαίνεται ότι δημιούργησε προσκόμματα πιθανώς και στο …μοίρασμα της τράπουλας.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι νέοι διοικητές θα αργήσουν λίγο και πιθανώς να μπούνε στα νοσοκομεία προς τα τέλη του καλοκαιριού καθώς η αρμόδια επιτροπή καθυστέρησε στην επιλογή και δεν είναι ακόμη έτοιμη να παραδώσει τις λίστες με τα ονόματα. Πάντως ο υπουργός επεσήμανε ότι δε θα τηρηθεί αυτό που συνέβαινε μέχρι τώρα δηλαδή το …σύστημα 4-2-1 σύμφωνα με τα δεδομένα της τρικομματικής κυβέρνησης.
«Δε θα είναι στη λογική του παρελθόντος» υπογράμμισε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θέλοντας να διαβεβαιώσει ότι θα τηρηθούν αξιοκρατικά κριτήρια.

Πάντως έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και η αρμόδια επιτροπή, δέχονται αφόρητες πιέσεις για τοποθέτηση «δικών μας παιδιών». Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει τελικώς με βάση και τις πολιτικές εξελίξεις και αν οι εταίροι διεκδικήσουν τελικά επιμόνως …θέσεις και για δικά τους παιδιά, παρακάμπτοντας αξιόλογα στελέχη της ελεύθερης αγοράς.