Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας: Συνεχίζουμε τους αγώνες μας μέχρι τη νίκη.



                       Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας
Πρέβεζα 30/5/2013

Μετά ένα  7 μηνο κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων του συλλόγου μας..
Διαπιστώνουμε ότι στην περίοδο που οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη αλλά και  καταφεύγουν όλο και περισσότερο,  στις δημόσιες δομές και υπηρεσίες υγείας, η συγκυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα συνεχίζει και επιτείνει την πολιτική εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας, την πολιτική υποστελέχωσης, των νοσοκομείων και κέντρων Υγείας  και μηδενικής ουσιαστικά χρηματοδότησής  τους από τον κρατικό προϋπολογισμό οδηγώντας τα νοσοκομεία σε ραγδαία υποβάθμιση και σε μαζικές ελλείψεις παντός είδους  υγειονομικού και φαρμακευτικού  υλικού.
Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών  που έχουν ελάχιστη ή καθόλου πρόσβαση σε υπηρεσίες τόσο πρωτοβάθμιας όσο και δευτεροβάθμιας περίθαλψης και πρόσβασης στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή– είτε χάνοντας τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα είτε αδυνατώντας να πληρώσουν τις συμμετοχές, τα χαράτσια  και τις πληρωμές που επιβάλει η συγκυβέρνηση,
Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται με ιδιαίτερη ένταση στην περιοχή  μας,  στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας ευθύνης του,με τις αντίστοιχες επιπτώσεις, που ήδη βιώνουν οι κάτοικοι της Πρέβεζας  κατά την προσέλευσή τους  στις δημόσιες δομές υγείας (νοσοκομείο και κέντρα υγείας) αλλά και οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που ο αριθμός τους αυξάνει ραγδαία. Ήδη  στο όνομα αποτροπής του κλεισίματος του νοσοκομείου,  με πρόταση της Διοίκησης και έγκριση της Διεύθυνσης της 6ης Υπε το Νοσοκομείο Πρέβεζας, τουλάχιστον για το Μάιοβρίσκεται σε λειτουργία  «εκτάκτων συνθηκών» που όμως δεν προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και τις κείμενες διατάξεις , αλλά και εφαρμογή πρακτικών με δυνητικά αρνητικά αποτελέσματα. 
Το επόμενο διάστημα θα οξυνθεί ιδιαίτερα το πρόβλημα της ανεπαρκούς στελέχωσης ( με ιατρικό  και νοσηλευτικό κυρίως προσωπικό) του Νοσοκομείου μας αλλά και των κέντρων Υγείας ευθύνης του. Επίσης θα ενταθεί στο έπακρο το οικονομικό πρόβλημα του νοσοκομείου λόγω της υποχρηματοδότησής του.
Οι «έκτακτες συνθήκες» λειτουργίας του  θα γίνουν μόνιμες…
Η συγκυβέρνηση έχει δρομολογήσει και υλοποιεί, δια της διολισθήσεως,  τη διαδικασία υποβάθμισης του Νοσοκομείου  Πρέβεζας , όπως και άλλων μικρών νομαρχιακών  νοσοκομείων στη χώρα μας , προδιαγράφοντας του  ένα ρόλο κυρίως μονάδας παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης και πρώτων βοηθειών.
Δεν είναι  αυτό το νοσοκομείο που έχει ανάγκη ο τόπος  μας  και οι συμπολίτες μας και δεν είναι αυτό  το νοσοκομείο που θέλουμε.
Εκτίμησή  μας είναι ότι η συγκυβέρνηση  είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει με οποιαδήποτε κόστος  αυτές  τις πολιτικές , πολιτικές που είναι ένα μέρος  της συνολικής πολιτικής της  που απορρέει  από τις δεσμεύσεις της με την τρόικα, από τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ  αλλά και τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (ντόπιων και ξένων )  για άπλετη και απρόσκοπτη κερδοφορία.
Ως εκ τούτου έχουμε μπει σε μια περίοδο παρατεταμένης και οξύτατης  σύγκρουσης.
Το αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης  θα το κρίνει  το μέγεθος και η ένταση  της παρέμβασης και κινητοποίησης  των πολιτών , των εργαζομένων , του λαϊκού παράγοντα.
 Φαίνεται πλέον καθαρά ότι για να ανατραπεί η βάρβαρη και αντιλαϊκή  πολιτική στο χώρο της Υγείας πρέπει να ανατραπεί συνολικά και εκ βάθρων  η βάρβαρη και αντιλαϊκή  πολιτική Κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ -ΕΚΤ .
Από αυτό απορρέει ότι ο αγώνας  στο χώρο  της Υγείας  πρέπει να συντονιστεί με τη μάχη στο χώρο της Παιδείας αλλά σε με κάθε αγωνιστικό λαϊκό και εργατικό  ξέσπασμα  και  όλα αυτά τα ποτάμια να συρρεύσουν σε ένα μεγάλο ποτάμι γενικού ξεσηκωμού για την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πορείας για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.
Στη λογική αυτή θα συμπορευτούμε το επόμενο διάστημα .
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα παραιτηθούμε από κάθε επί μέρους   μικρή ή μεγάλη μάχη , κάθε επί μέρους παρέμβαση, κάθε επί μέρους διεκδίκηση που θα στοχεύει σε καλλίτερες , ασφαλέστερες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους του πολίτες της περιοχής μας.
Σε συνέχεια λοιπών των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων και με την πεποίθηση ότι οι αγώνες μας θα φέρουν τη νίκη  αποφασίζουμε  την οργάνωση ενός νέου κύκλου παρεμβάσεων –εκδηλώσεων –κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν με ένα νέο  μεγάλο συλλαλητήριο στην πόλη μας με σύνθημα;

«Αγωνιζόμαστε για ένα αναβαθμισμένο  δημόσιο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα.
Αγωνιζόμαστε για ένα καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλους χωρίς πληρωμές , συμμετοχές και χαράτσια και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας.»

Ο κύκλος αυτός των παρεμβάσεων –εκδηλώσεων –κινητοποιήσεων το επόμενο   διάστημα (καλοκαιρινή περίοδος) περιλαμβάνει

1. Συμμετοχή στην πανελλαδική Πανυγειονομική  απεργία της 7 Ιούνη με αιτήματα:
«Την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας.
Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης  , με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας  για όλους χωρίς χαράτσια, πληρωμές και συμμετοχές .
Όχι στις διαθεσιμότητες και απολύσεις
Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας ώστε να  ζούμε με αξιοπρέπεια».
2. Την οργάνωση ενημερωτικών συγκεντρώσεων- συζητήσεων –παρεμβάσεων- εκδηλώσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερα χωριά του νομού μας
3. Την οργάνωση μιας κεντρικής εκδήλωσης- συζήτησης στην πόλη της Πρέβεζας για τα ζητήματα της υγείας .
4.Την παρέμβασή μας  στο Υπουργείο Υγείας για άμεσα  ζητήματα λειτουργίας του νοσοκομείου
5.Την οργάνωση καλλιτεχνικής εκδήλωσης(πιθανά συναυλίας)  υπέρ της  αναβάθμισης του νοσοκομείου της Πρέβεζας και της  δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας σε όλους τους κατοίκους
6. Θεωρείται προφανές ότι θα υπάρξουν ενδιάμεσα και ανάλογα με τις εξελίξεις  και άλλες κινητοποιήσεις
Προς τούτο  συγκαλούμε σε σύσκεψη την  Επιτροπή Αγώνα Υγείας Πρέβεζας την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 8:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας

                                        Το ΔΣ του Συλλόγου