Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αποφάσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πρέβεζας για τη λειτουργία Νεφρολογικού Τμήματος με τις νέες, από έτους, πλέον συνθήκες έλλειψης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.



1. Η Μ.Τ.Ν από 55-60 ασθενείς που είχε, έχει τώρα 35, με δυνατότητα αύξησης μέχρι 30. Θα λειτουργεί με τρεις βάρδιες κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και με μια βάρδια κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο. Εφημερεύων Νεφρολόγος θα υπάρχει μόνο Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και Σάββατο (ή την αντίστοιχη αργία), ενώ δεν θα υπάρχει εφημερεύων Τρίτη-Πέμπτη-Κυριακή, γεγονός που για κάθε Κυριακή υφίσταται ήδη από τον Δεκέμβριο του 2010
2. Οι εφημερίες των Νεφρολόγων που τυχόν υπηρετούν θα είναι οι προβλεπόμενες από τον Νόμο (επτά επί του παρόντος), τις δε υπόλοιπες ημέρες δεν θα υπάρχει εφημερεύων Νεφρολόγος, όπως ήδη γίνεται από τον Δεκέμβριο του 2010. Τα προσερχόμενα στα ΤΕΠ του Παθολογικού, νεφρολογικά περιστατικά, θα διακομίζονται σε Άρτα-Γιάννενα που έχουν επί καθημερινής βάσης εφημερεύοντα Νεφρολόγο.
3. Εάν προσέλθει, ως έκτακτο περιστατικό, ασθενής που υποβάλλεται ήδη σε αιμοκάθαρση στη Μονάδα μας θα ειδοποιείται η νοσηλεύτρια που βρίσκεται σε τηλεφωνική ετοιμότητα από τους εφημερεύοντες βοηθούς των ΤΕΠ ώστε να πραγματοποιηθεί έκτακτη αιμοκάθαρση.
4. Αναστέλλεται η λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής μέχρι επαναστελέχωσής της, ώστε να μπορεί να καλύπτει τις εφημερίες της με Νεφρολόγους, καθότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί έχοντας εφημερεύοντα Νεφρολόγο μόνο τις δεκαέξι ημέρες τον μήνα.
Οι ασθενείς θα νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική ως ασθενείς της υπό την συμβουλευτική συνεργασία των Νεφρολόγων. ώστε να καλύπτονται από γιατρούς και τις ημέρες που δεν εφημερεύει Νεφρολόγος.
5. Το Εξωτερικό Ιατρείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί Τρίτη-Πέμπτη.


Η απόφαση ΕΔΩ 

Εμείς να το επαναλάβουμε: 
Η ανατροπή της συγκυβέρνησης , η εκδίωξη της τρόικα, η διαγραφή του χρέους, η κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, η σύγκρουση και ρήξη με ΕΕκαι ΔΝΤ ..
είναι μονόδρομος!