Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Α. Γεωργιάδης: Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω.



Άφεριμ!

Ο  «φουλ μνημονιακός» -κατά παλιότερη δήλωσή του -  νέος υπουργός Υγείας, μετά από την επικοινωνιακή φιέστα των πρώτων ημερών αποφάσισε να μιλήσει για την ταμπακιέρα.
Σαφέστατος ο άνθρωπος σε σημερινή συνέντευξή του  στο «ΕΘΝΟΣ».
  • «Ο βασικός μου στόχος είναι να είμαστε πλήρως έτοιμοι σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα. Δεν πρόκειται να ξεφύγει τίποτα. Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει δώσει η χώρα και δεν θα ρισκάρουμε τις επόμενες δόσεις»   
  • «…μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημίες, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω»
Ανήγγειλε επίσης:
  • «εξονυχιστικούς ελέγχους στο πεδίο των εγκρίσεων δαπανών». (Μεταφράστε το σε περικοπές ακόμη και αυτών  των ελάχιστων κονδυλίων που ακόμα εγκρίνονται)
  • σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων στο επόμενο 15θήμερο.
Προφανώς  η επιλογή του , όπως και του Κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης,  δεν ήταν  τυχαία(το γράψαμε κι εδώ) .

Η ραγδαία συρρίκνωση των δομών και υπηρεσιών του ΕΣΥ, η καθολική και πλήρης εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του, η μεταβίβαση του κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης απευθείας  στις τσέπες των πολιτών, η συγχώνευση και κατάργηση πολλών νοσοκομείων, η παραχώρηση σε ιδιώτες πολλών δομών και υπηρεσιών του ΕΣΥ είναι αυτά που απαιτούν ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι ( για να ανοίξει ο δρόμος για δικές τους κερδοφόρες επενδύσεις) , είναι αυτό που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αυτό που απαιτεί το ΔΝΤ, είναι αυτό που υλοποιεί και θα υλοποιήσει με εντατικότερους ρυθμούς το αμέσως προσεχές διάστημα η παρούσα κυβέρνηση ,

Γι αυτό και τα κατάλληλα πρόσωπα, την καταλληλη ώρα , μπήκαν στις κατάλληλες θέσεις...


Το μπαλάκι είναι στο τερέν μας…