Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο καυγάς για τα προσόντα...


Στον καυγά που προέκυψε  από μια κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) για τα «προσόντα» των Διοικητών των Νοσοκομείων (λες και στα « τυπικά προσόντα» των διοικητών είναι το πρόβλημα και όχι στην πολιτική που εφαρμόζουν!) έδωσε τη δική του άποψη ο υπουργός  Υγείας την Δευτέρα στη Βουλή  

Συγκεκριμένα δήλωσε:ΚΛΙΚ ΕΔΩ
"Επειδή πληροφορούμαι ότι υπάρχει μία συζήτηση σχετικά με μία τροπολογία την οποία καταθέσαμε σε ό,τι αφορά τον τρόπο τοποθέτησης των διοικητών, θέλω να εξηγήσω, κύριε Πρόεδρε, στην Ολομέλεια της Βουλής ότι ουδεμία πρόθεση υπάρχει από τον Υπουργό Υγείας για τη μείωση των προσόντων των διοικητών των νοσοκομείων. Κρίθηκε αναγκαίο να μεταθέσουμε την εφαρμογή του ν. 4052 για τρεις μήνες, ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συγκρότησης των νομικών προσώπων των συνενούμενων και συνδιοικούμενων νοσοκομείων και αυτό μας υποχρέωσε να καταθέσουμε μία τροπολογία την Παρασκευή, με την οποία μας δίνεται η δυνατότητα εν τω μεταξύ να τοποθετήσουμε διοικητές με βάση το νόμο ο οποίος ισχύει ακόμα, το ν. 3329/2005, γιατί συμβαίνουν ορισμένα γεγονότα, όπως το τελευταίο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όπου καλείται εν συνεχεία ο Υπουργός να τοποθετήσει διοικητή. Εξηγώ, λοιπόν, ότι ουδεμία πρόθεση υπάρχει μείωσης των προσόντων των ατόμων τα οποία επιλέγονται για διοικητές, διότι στο ν. 3329/2005 κεφάλαιο Β’ άρθρο 7 παράγραφος 7 ορίζεται σαφώς ότι όποιος τοποθετείται διοικητής νοσοκομείου πρέπει να έχει πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Επαυξημένες είναι οι απαιτήσεις μας και όχι μειωμένες.
Και επιπροσθέτως, για να διευκρινιστεί και αυτή η τροπολογία, κατέθεσα με υπογραφή από την Παρασκευή, κύριε Πρόεδρε, και σήμερα κατετέθη στη Βουλή, προτού αρχίσει ο δημοσιογραφικός θόρυβος, νομοτεχνική βελτίωση της τροπολογίας η οποία είχε κατατεθεί, η οποία ορίζει σαφώς ότι εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 3329 προς επίλυση κάθε παρεξηγήσεως και διάψευση κάθε υπόνοιας ότι επιχειρούμε να μειώσουμε τα προσόντα των διοικητών.
Στο μεσοδιάστημα αυτό θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες. Θέλουμε να επιλέξουμε τα καλύτερα στελέχη να διοικούν το νοσοκομείο, να παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις και σε περιπτώσεις όπως αυτή στην οποία αναφερθήκατε, κύριε συνάδελφε, και ο χρόνος αυτός θα αποδείξει την ειλικρινή βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας".

Είτε με πτυχίο ΑΕΙ είτε με πτυχίο ΑΤΕΙ 
ένα είναι το βιολί:
Κατάργηση δομών και υπηρεσιών και  άγριες περικοπές αναγκαίων κονδυλίων