Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 3ου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ-ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΑΘΗΝΑ 6/2/2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει οριστικά το πρώην 3ο  Θεραπευτήριο ΙΚΑ στην πλατεία Κάνιγγος και να υποβαθμίσει πλήρως την ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ μέχρι και το οριστικό της κλείσιμο.
Χάνονται 40 νοσηλευτικές κλίνες μεταξύ των οποίων 5 κλίνες ΜΕΘ, 16 νεφροπαθών και μένει στο ράφι τεράστιας αξίας εξοπλισμός και, όλα αυτά, στο όνομα του εξορθολογισμού (όπως επιβάλλουν ΔΝΤ – ΕΕ).
Μετακινούνται βάναυσα εργαζόμενοι με 3μηνες μετακινήσεις αρχικά. Καταργώντας δομές και οργανικές θέσεις, ο κίνδυνος απόλυσης είναι άμεσος με την εφαρμογή των πλαισίων που προβλέπουν μαζικές απολύσεις από το δημόσιο.
Κυβέρνηση – Υγειονομική Περιφέρεια – Διοίκηση ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ, έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις ότι δεν θα θιγεί καμία δημόσια δομή υγείας και δεν θα απειληθεί κανένας εργαζόμενος. Χοντρό ψέμα!

Την Παρασκευή 8/2/13 καλούμε υγειονομικούς, φορείς ασθενών, συνδικάτα, συλλόγους γυναικών, συνταξιούχων κ.λπ. στις 10 το πρωί στην είσοδο του 3ου Θεραπευτηρίου, Καποδιστρίου 4 στην πλατεία Κάνιγγος, και πορεία στο υπουργείο Υγείας.
Να μην κλείσει το 3ο  Θεραπευτήριο.
Να μην υποβαθμιστεί η Πολυκλινική.
Να αναπτυχθούν όλες οι δομές με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, γιατί η ταλαιπωρία των ασθενών δεν θα έχει τέλος.
Καμία συγχώνευση, καμία μετακίνηση εργαζόμενου.
Κανείς συνάδελφος να μην παραλάβει τη μετακίνησή του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ!